Mersin Büyükşehir’in Müzik Toplulukları Yeni Enstrüman Sanatçıları İle Güçleniyor

Büyükşehir, Türk Halk Ve Sanat Müziği Topluluklarına Enstrüman Sanatçısı alım sınavını tamamladı. Başkan Seçer: “Sanatta torpilin olmayacağını bu uygulamalar gösteriyor…”

28 Eylül 2021 Salı, 18:09
Mersin Büyükşehir’in Müzik Toplulukları Yeni Enstrüman Sanatçıları İle Güçleniyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Türk Halk ve Sanat Müziği Toplulukları için enstrüman sanatçısı alım sınavı düzenledi. Aralarında ünlü sanatçı Hüseyin Turan ile kanun sanatçısı Ahmet Baran’ın da bulunduğu jüri, sınav öncesi Başkan Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, tüm iş alanlarında olduğu gibi sanatçı seçmelerinde de liyakata önem verdiklerini ifade ederek, “Sanat çok önemli. Sanatta torpilin olmayacağını bu uygulamalar gösteriyor. Herkes kabiliyetine göre çıksın, yarışsın” dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, bünyesinde hizmet veren Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Topluluklarına enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirdi. Aralarında ünlü sanatçı Hüseyin Turan ve kanun sanatçısı Ahmet Baran’ın da bulunduğu jüri üyeleri, sınav öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Seçmelerde liyakata önem verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Sanatta torpilin olmayacağını bu uygulamalar gösteriyor” dedi.
Adaylar jüri karşısında yeteneklerini sergiledi
Nevit Kodallı Salonu’nda gerçekleştirilen sınavın jüri koltuğunda Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan, Çukurova Senfoni Orkestrası Orkestra Şefi Eray İnal, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Serdal Gökayaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şef Vekili İlker Bozkurt yer aldı. Gözlemci üye olarak ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Sanat Şube Müdürlüğü Koordinatörü Zehra Alev Tol yer aldı.
Katılımın yoğun olduğu sınavda adaylardan öncelikle kendi seçtikleri bir parçayı çalmaları istendi. Ardından, adaylar kendilerine verilen deşifreleri akor, arpej veya ritimle çalarak yeteneklerini sergiledi.
Başkan Seçer: “Sanatta torpilin olmayacağını bu uygulamalar gösteriyor”
Sınav öncesi jüri üyeleri ile bir araya gelen Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanatçı seçmelerinde objektif davrandığını, bu anlayışın yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Tüm iş alanlarında olduğu gibi sanatta da liyakata önem verdiklerini, yönetim anlayışlarında ideolojik hiçbir ayrımın söz konusu olamayacağını vurgulayan Seçer, “Bence sanat çok önemli. Sanatta torpilin olmayacağını bu uygulamalar gösteriyor. Herkes kabiliyetine göre çıksın, yarışsın” dedi.
Jüri üyelerinden Başkan Seçer’e teşekkür
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanatçı seçiminde gösterdiği titizlikten dolayı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Orkestra Şefi Eray İnal, “Başkanım o kadar güzel bir şey yapıyorsunuz ki ben tüm sanatçılar adına ve mezun olmuş işi olmayan sanatçılar adına sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyaret, Başkan Seçer’in jüri üyelerine teşekkür belgesi vermesi ile sonlandı.
Turan: “Mersin Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir işe imza atmış”
 
Jüri koltuğunda yer alan Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Hüseyin Turan, adaylarda dikkat ettikleri kriterleri, “Enstrümanistlerin enstrümanlara hakim olmaları, bağlama çalanların; her yörenin bir tavrı var, o tavırları bilmeleri gerekiyor. İyi bir notist olması gerekiyor. İyi bir deşifreci olması gerekiyor. Bu yetkinliği olan ve liyakati olan insanları seçmeye çalışıyoruz” cümleleriyle anlattı.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sınavın önemine vurgu yapan Turan, “Bu çok önemli bir şey. Hele ki şimdi bir pandemi dönemi geçirdik, müzisyenler çok zor durumdaydı. Her belediyenin bu alanları açması gerekiyor.  İnsanları iyileştiren kültür-sanattır. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir işe imza atmış. Biz de canla başla bu konuya destek olmak için burada bulunuyoruz. Bu anlayıştaki tüm belediyelerin de bu katkıyı vermelerini dilerim” dedi.
 
İnal: “Diğer belediyelere örnek olur inşallah”
 
Çukurova Senfoni Orkestrası Orkestra Şefi Eray İnal, katılımın yoğun olduğu seçmeleri değerlendirirken, adaylarda aradıkları kriterleri anlattı. İnal, “İnşallah güzel bir seçim olacak. Kriterimiz öncelikle çok iyi bir enstrümanist olması. Enstrümana hakim olması. Nerede okumuş, enstrümanını nerelerde icra etmiş? Bunlara da dikkat ediyoruz. İlk başta önemli olan çalıcılık” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sınavın ve sanatçıya verilen desteğin önemine vurgu yapan İnal, “O kadar güzel bir iş yapmışlar ki. Özellikle; işsiz olan, bu dönemde iş arayan ve pandemide çok sıkıntılar yaşayan müzisyenlerimiz adına Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok kıymetli ve çok değerli bir iş yapıyorlar. İnşallah bu böyle kat kat artarak devam eder. Diğer belediyelere örnek olur inşallah” dedi.
 
Baran: “Pırlanta gibi müzisyenler başvurmuş”
 
Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, seçmeleri oldukça keyifli bir şekilde yaptıklarını belirterek, “Pırlanta gibi müzisyenler başvurmuş. Katılım oranı oldukça yüksek. Çok anlamlı ve keyifli hem kültürümüz adına hem müzik adına. Uyumlu bir jüri hakim. Keyifli ve en önemlisi adil bir sınav süreci tamamlanacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi kurumsal bir yapı oluşturmak istiyor ve bu çok anlamlı. Yetkin ve çok yönlü müzisyenler olması gerekiyor. Bu kurumsal kimliğe, vizyona uyacak ve özünde artık müziği bir yan yol değil de kendisinin bir parçası haline getirebilmiş müzisyenler her jürinin önceliğidir. Burada dikkat edilen en önemli kriter müzikal kimliğine ek olarak kurumsal yapısı ve enstrüman hakimiyeti ya da diğer teknik müzik donanımına hakimiyeti” ifadelerine yer verdi.
 
“Siyasi güçten uzak, tamamen yeterliliğe dayalı yapılan sınavı çok özledik”
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de sanata bakış açısının profesyonel olmasının kendisini gururlandırdığını ifade eden Baran, pandemiden en çok etkilenen kesim arasında olan sanatçılar için böyle bir organizasyonun önemine dikkat çekti. Baran, “Belediyemizin yaptığı bu sanatçı alımının diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. Ayrıca da çok şeffaf ve adil bir sınav süreci var. Burada da siyasi güçten uzak, tamamen yeterliliğe dayalı yapılan sınavı çok özledik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Dilerim hızlıca meyvelerini toplayacağımız harika bir kent orkestramız olur ve biz de onu gururla seyrederiz, birlikte gururla konserler veririz. O zaman bu çalışmaların ne kadar anlamlı olduğunun farkına varacağız” dedi. 
 
Özdülger: “Güçlü ve dinamik bir ekiple seyircilerimizin karşısında yer aldık, yer almaya da devam edeceğiz”
 
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ise sınava ilginin yoğun olduğunu ifade ederek, “Gösterilen ilgiyi fark etmek, aday arkadaşlarımızın enerjilerini görmek bizi mutlu etti. Sanat adına güzel bir sınav olsun. Biz sanatın her dalını seyircilerimize ve sanatseverlerimize sunmak için yol alıyoruz. Bu adımları atarken de büyük keyif duyuyoruz, sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu da bize güç veriyor. Son derece güçlü, dinamik bir ekiple seyircilerimizin karşısında yer aldık, yer almaya da devam edeceğiz. Değerli vatandaşlarımız bizi izlemeye devam etsin” diye konuştu.
 
“Belediyemiz bize böyle bir fırsat verdiği için çok şanslıyız”
 
Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu 24 yaşındaki Ayşen Yaren Aydur, keman sanatçısı alımı için başvurdu. Sınava katılmaya hak kazanan Aydur, “Çok heyecanlıyım. Belediyemiz bize böyle bir fırsat verdiği için çok şanslıyız. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız ve burada çalışma imkanı buluruz” dedi.
 
“Bu çalışma biz müzisyenler için çok iyi oldu”
 
Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Tambur sanatçısı Sinan Sönmez, “Bu çalışma biz müzisyenler için çok iyi oldu. Bu sınav bizim için güzel bir fırsat” ifadelerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor