Mersin Cumhuriyet Resepsiyonu Gerçekleştirlidi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na katıldı.

30 Ekim 2019 Çarşamba, 12:42
Mersin Cumhuriyet Resepsiyonu Gerçekleştirlidi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Seçer, Cumhuriyet’in çok önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “Bizim bahsettiğimiz Atatürk Cumhuriyeti. Daha laik, çağdaş, ilimi mürşit edinmiş, hukuk devleti normlarına bağlı, adalet kavramının kutsallığını bilen, özgürlükleri önceleyen. Cumhuriyet böyle Cumhuriyetse bizim için bir anlam ifade ediyor. Bunları tahkim etmeye ve daha da sağlamlaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de dönemsel olarak bazı sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Seçer, “Türkiye’nin hedefi belli. Çağdaş medeniyet seviyesi. Bunu gerçekleştireceğiz. Tartışmasız. Yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Cumhuriyet’in 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na katıldı. Cumhuriyet’in önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Cumhuriyet denilince bu kavram altında birçok ülke yönetilebiliyor ama bizim bahsettiğimiz Atatürk Cumhuriyet’i. Daha laik, çağdaş, ilimi mürşit edinmiş, hukuk devleti normlarına bağlı, adalet kavramının kutsallığını bilen, özgürlükleri önceleyen. Bunlar önemli şeyler. Cumhuriyet böyle Cumhuriyetse bizim için bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda, hem il protokolü, hem de şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.
Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda düzenlenen resepsiyona, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, rektörler, kaymakamlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, mesleki oda ve dernek temsilcileri ile kent protokolü ve basın mensupları katıldı.

“Cumhuriyet bizim için çok önemli bir değer”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz için Cumhuriyet konserlerini iptal ettiklerini belirterek, “Cumhuriyetimiz’in 96. yılında, Mersin gibi Cumhuriyet kentinde, güzel etkinlikler oluyor. Ama dün bir acı yaşadık. Şehidimiz vardı. Şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurladık. Dolayısıyla eğlence tarzı etkinliklerimizi daha sonraki tarihlere bıraktık. Tabii ki Cumhuriyet bizim için çok önemli bir değer. Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünde yurttaşlarımıza o ambiyansı yaşatmak bizim görevimiz ancak şehidimiz, şehitlerimiz kutsaldır. Bu sebeple daha sonraki bir tarihe ertelemek istedik ve öyle de yaptık. Kutlamalar Cumhuriyet Alanı’nda bazı gösterilerle devam etti. Öğrencilerimiz, çocuklarımız oradaydı. Küçük yaşlardaki öğrencilerimiz, üniversite seviyesindeki öğrencilerimiz oradaydı. Onların bazı gösterileri oldu. Günün anlam ve önemine dair güzel şiirler okundu. Tüm yurttaşlarımız da oradaydı” dedi.

“Biz genç bir Cumhuriyetiz”

Cumhuriyet’in önemli değer ve kavram olduğunu ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Cumhuriyet birçok şeyi içeren, ifade eden bir yönetim sistemi. Tabii bahsettiğim laik demokratik Cumhuriyet. Yoksa Cumhuriyet denilince bu kavram altında birçok ülke yönetilebiliyor ama bizim bahsettiğimiz Atatürk Cumhuriyet’i. Daha laik, çağdaş, ilimi mürşit edinmiş, hukuk devleti normlarına bağlı, adalet kavramının kutsallığını bilen, özgürlükleri önceleyen. Bunlar önemli şeyler. Cumhuriyet böyle Cumhuriyetse bizim için bir anlam ifade ediyor. Bunları tahkim etmeye ve bunları daha da sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Tabii biz genç bir Cumhuriyetiz. Aslında yaklaşık olarak 150-160 yıllık bir demokrasi tarihimiz var. 1. Meşrutiyet ile beraber, meclis nedir, parlamenter sistem nedir? Bunları öğrenmeye başlamışız. Birey olmayı, yurttaş olmayı, vatandaş olmayı, bireysel haklarımızı, bunları yeni yeni öğreniyoruz. Bunları aslında yeni yeni içselleştiriyoruz.”

“Türkiye geriye gidemez”

Seçer, Türkiye’de dönemsel olarak bazı sıkıntıların yaşandığını vurgulayarak, “Yurttaşlarımızın çok endişeye kapılmalarına gerek yok. Türkiye nereye gidiyor? Türkiye geriye gidemez. Türkiye yerinde de sayamaz. Türkiye’nin hedefi belli. Çağdaş medeniyet seviyesi. Bunu gerçekleştireceğiz. Tartışmasız. Yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi.
Resepsiyonda şampiyon milli sporcular ile birlikte “Cumhuriyet Pastası” kesildi ve ardından havai fişek gösterisi izlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor