"Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında" Kitabı MESİAD’da Tanıtıldı

Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan tarafından yazılan ve MESİAD’ın sponsorluğu ile basımı gerçekleştirilen ‘Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında’ kitabının imza günü ve söyleşisi MESİAD Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

28 Ekim 2019 Pazartesi, 13:24
"Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında" Kitabı MESİAD’da Tanıtıldı
-

Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan tarafından Mersin’in yakın tarihine ışık tutmak için yazılan Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında isimli kitabın imza günü ve tanıtım kokteyli çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Abdullah Ayan, kitabın içeriği ve öyküsü hakkında davetliler ile sohbet gerçekleştirdi. MESİAD Başkanı Hasan Engin, kitabın ‘Mersin’in hafızası’ niteliğini taşıdığını belirterek her Mersinlinin kitabı okuması gerektiğini kaydetti.

Kitap tanıtım etkinliğine CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Pir Hasan Klavuz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, TURAB Başkanı Canan Sunay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, MTSO önceki dönem Başkanı Şerafettin Aşut, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ENGİN: MERSİN’İN HAFIZASI OLACAKTIR
Etkinliğin açılış konuşmasını Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin yaptı. MESİAD Başkanı Hasan Engin yaptığı açıklamada Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabının her yönüyle Mersin’in hafızası olacağını belirterek şunları dile getirdi: “Biz bu kitabın Mersin’in hafızası olacağından ve bu kitabın Mersin’in ekonomisini, yatırımlarını, insanlarını, geçmişini ve tarihini gelecek nesillere aktaracağından eminiz. Abdullah Ayan, kentimizi ve her yönüyle kent geçmişimizi en iyi bilen değerli bir insandır. Daha önce yaptığımız sohbetlerde yazdığı makale ve yazıların kitaplaştırılması üzerine fikir yürüttük ve Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabının yayın aşamasına başladık. Kitabın içeriğinde Mersin’e dair unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce değerli bilgi yer almaktadır. Eminim ki yeni kuşaklar, Mersin’i tanıma noktasında bu kitaptan çok şey öğrenecektir. Böyle değerli ve güzel bir eseri ortaya koyduğu için Abdullah Ayan’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Engin, ayrıca imza gününde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.


“İNANIYORUM Kİ BU ESER KENTİMİZİ KİMLİĞİYLE İLGİLİ OKUYANLARINA ÇOK GÜZEL BİLGİLER VERECEK”

Etkinlikte konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabının Mersin’in kent kimliği ile ilgili önemli bilgiler vereceğini ifade ederek verdikleri destekten ötürü MESİAD Başkanı Hasan Engin ve tüm MESİAD ailesine teşekkür etti. Gökçel: “Abdullah Ayan, Mersin ile alakalı böyle değerli bir konuda emek vermiş. İnanıyorum ki bu eser kentimizi kimliğiyle ilgili okuyanlarına çok güzel bilgiler verecek. Bu eser Mersin’in geçmişini ve geçmişten gelen avantajları ile bu avantajların gelecekte nasıl kullanılması gerektiği hakkında yön verecektir. MESİAD Başkanı Hasan Engin ve tüm MESİAD ailesine bu esere verdikleri katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


“MERSİN’İN GEÇMİŞİNİ VE YOL HARİTASINI BİLMEK VEYA TANIMAK AÇISINDAN DEĞERLİ BİR ESER”

Kitabın Mersin’in geçmişi ve yol haritası hakkında değerli bilgiler içereceğini aktaran Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise konuşmasında “Sayın Abdullah Ayan Mersin’in dinamizmini oluşturmada birçok konuda gerçek bir vatandaş sorumluluğunda çabalıyor. Mersin’e dair fikir ve bilgilerini bir kitapta toplamasından ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Bu son derece anlamlı. Mersin’in geçmişini ve yol haritasını bilmek veya tanımak açısından değerli bir eser olacağına inanıyorum. Yolu açık olsun. MESİAD Başkanı Sayın Hasan Engin’e bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR KONUDA KİTAP YAZABİLECEK EN UYGUN İNSAN ABDULLAH AYAN’DIR”

Abdullah Ayan’ın kitabını büyük bir zevk ve merakla okuyacaklarını ifade eden MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise “Böyle bir konuda kitap yazabilecek en uygun insan Abdullah Ayan’dır, kendisi bize Mersin ile ilgili bilmediğimiz birçok şey öğretecektir. Abdullah Ayan’ın kitabını büyük bir zevk ve merakla okuyacağız. Hem geçmişe hem de geçmişe yönelik birçok fikir ve bilgi vereceğine inanıyorum. Abdullah Ayan’ı kutluyorum ve MESİAD’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

MTSO Başkanı Hamit İzol, etkinlikte yaptığı konuşmada “Bu kitabın sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de merakla okunacağını düşünüyorum. Abdullah Ayan’ın Mersin hakkındaki bilgilerini ölümsüzleştirmesi bizim için de çok değerlidir. Kendisine ve MESİAD’a teşekkür ediyorum.” dedi.

AYAN: MERSİN ASLINDA LİMAN VE LİMONDUR

Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabını Mersin’e armağan ettiğini kaydeden Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan, “Beni böyle bir günde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Limon’un Uzay Yolculuğu kitabımın ardından Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabını yazdım, benim deyimimle Mersin aslında liman ve limondur. Dolayısıyla o çağrışımı yapan iki kitap oldu. İnsanların yapısında bir sorumluluk hissettikleri zaman o sorumluluğu sonuna kadar duyuyorlar. Ben de Mersin’e karşı bir sorumluluk hissediyorum ve bunun gereği olarak Mersin için daima bir şeyler yapmak istiyorum. Bu kitabı da Mersin’e armağan ediyorum.”

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Yusuf Zeren, Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında kitabının Mersin için değerli bilgiler içerdiğini söyleyerek Ayan’ın bir sonraki kitabını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.
Söyleşi sonrası Abdullah Ayan, kitaplarını davetliler için imzaladı.

KİTAP HAKKINDA

Mersin’de liman, bankacılık ve telefonun gelişimi gibi konuların işlendiği kitapta; Mersin’in Seller İle İmtihanı, Mersin’i Bekleyen Tehditler ve Fırsatlar, Mersin’in Raylı Sistem Macerası gibi çarpıcı konular derinlemesine araştırılarak okuyucuya sunulmuş. 137 sayfadan oluşan kitapta Mersin’in yakın tarihini belgeleyen fotoğraflara da yer verilmiş.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor