Mersin Eczacı Odası 14 Mayıs’a Hazırlanıyor

Türk Eczacılar Birliği 25. Bölge Mersin Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla etkinliklere başlıyor. 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında birçok etkinliklere hazırlanan Mersin Eczacı Odası yapacakları etkinliklerin duyurusunu yaptı.

26 Nisan 2018 Perşembe, 18:53
G: 26.04.2018 - 18:55
Mersin Eczacı Odası 14 Mayıs’a Hazırlanıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı Özgün Sağır, 14 Mayıs Eczacılık Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.  Mersin Eczacı Odası ilk etkinliğine, 4 Mayıs’ta Servet Tazegül Spor Kompleksi’nde sağlıklı yaşamın önemi ve sporun teşvik edilmesi amacıyla Basketbol Yetenek Yarışmasıyla başlayacak. Basketbol etkinliğinden sonra kokteyl ile birlikte ödül töreni gerçekleşecek.

Mersin Eczacı Odası, Mersin Forum AVM’de ‘Eczacılarla Sohbet Günü’ adıyla bir etkinlik düzenleyecek. 5 Mayıs Cumartesi günü Forum AVM’de yapılacak olan etkinlik gün boyu sürecek. Bu yıl 7. si düzenlenen ‘Eczacılarla Sohbet Günü’ etkinliği Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Mersin Eczacı Odası’nın isim ve patent sahipliği yaptığı etkinlik; gün boyunca yaklaşık 100 eczacının dönüşümlü olarak görev aldığı stant çalışmasıdır. Her sene farklı konuların işlendiği bu çalışmada insanlar merak ettikleri soruları eczacılara danışabiliyor. Bu yıl ki Eczacılarla Sohbet Günü’nün konusu diyabet (şeker) hastalığı. Anket çalışmasının yapıldığı etkinliğe katılan vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor. Vatandaşların da yoğun bir ilgi göstermesi beklenirken Mersin Eczacı Odası’nın hazırlıkları sürüyor. İki bölümden oluşan stantta çocuklar için de bir etkinlik var. Etkinlikte çocuklara boyama ve bulmaca kitapçıkları dağıtılacak.

Mersin Eczacı Odası geleneksel hale getirdiği Satranç Turnuvası’nı unutmadı. Eczacı Odası’nın 11. Geleneksel Satranç Turnuvası 5 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 6 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek.  Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü’nde yapılacak olan Satranç Turnuvası saat 09.00’da başlayacak. 

Türk Eczacılar Birliği Akademi Başkanı Profesör Doktor Tayfun Uzbay, Eczacılık Günü dolayısıyla bir sunum ve söyleşi gerçekleştirecek. 9 Mayıs’ta saat 14.00 de başlayacak olan etkinlik Mersin Eczacı Odası’nda yapılacak olan sunum ve söyleşinin konusu ‘Görünmeyen Beyin’.  

Mersin Eczacı Odası 10 Mayıs’ta Mezitli Aratos Spor Tesisleri’nde Tenis Turnuvası Finali ile Eczacılık Günü etkinliğine devam edecek. Tenis Turnuvası etkinliğinden sonra kokteyl düzenlenecek.

12 Mayıs Cuma günü ise Mersin Eczacı Odası’nın Hilton Otel’de gerçekleştireceği balo var.  Düzenlenecek balonun konuk sanatçısı ise Yonca Lodi olacak.

Mersin Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri son gününde sabah Cumhuriyet Alanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk bırakacak. Öğle saatlerinde ise bir basın açıklaması düzenleyecek olan Eczacı Odası, günün anlam ve önemine değinen bir açıklama ile birlikte güncel konularla ile ilgili bir konuşma yapması bekleniyor. Ardından Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile ortak resmi tören düzenlenecek. Mersin Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı tören Uğur Oral Salonu’nda gerçekleşecek. Meslekte 25 yılını dolduranlar ile 50 yılını dolduran ve stajyer öğrenci kabul eden eczacılara plaket verilecek. Tören kişisel gelişime yönelik bir eğitim ardından ise kokteyl ile sonlanacak.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”