Mersin Erdemli Belediyesi ve AKSA Doğalgaz İşbirliğiyle Başlatılan Projede Çalışmalar Başladı

Sıfır rakımdan Torosların zirvesine kadar vatandaşlara hizmet götürmenin gayretinden olan Erdemli Belediyesi, kentin ihtiyacı olan projeleri bir bir hayata geçiriyor.

29 Temmuz 2022 Cuma, 09:57
G: 29.07.2022 - 09:58
Mersin Erdemli Belediyesi ve AKSA Doğalgaz İşbirliğiyle Başlatılan Projede Çalışmalar Başladı
-

Erdemli Doğalgaz Projesi’nde çalışmalar ilk olarak Alata Mahallesi’nde başladı. İlçe protokolün katıldığı çalışmada, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kepçe koltuğuna geçti ilk kazıyı yaptı.

“Erdemli Belediyesi’nden 30 Milyon TL Yatırım”

Erdemli Belediyesi, meclis kararıyla kazı tahrip bedellerinden vazgeçmenin yanı sıra doğalgazdan dolayı oluşacak yol ve asfalt giderlerini karşılayacak. Erdemli Belediyesi yürüteceği bu çalışma ile yaklaşık 30 Milyon TL yatırım yapacak.

Erdemli Belediyesi ve AKSA Doğalgaz iş birliğinde yürütülen projenin birinci etabında, bu yıl 24 km şebeke montaj yapılarak kış ayı öncesinde merkez mahallelerinde 4600 konuta doğalgaz verilmesi planlanıyor.

“Vatandaşlardan Kazı, Tahrip Bedeli Alınmayacak”

Yapılan çalışmalar kapsamında kazı sonrası oluşan kazı ve tahriplerin ücreti vatandaşlardan alınmayacak. Vatandaşın önceliğine ve ihtiyacına göre planlamalar yaptıklarını ve bunları bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Bu kentte yaşayan insanlarımızın birincil önceliği olan doğalgazımın temeline başladık. Önemli bir süreç gerçekten ihtiyacımız olan, kentin ihtiyacı olan bir güzellik. Bu güzelliğe elbette çok ciddi katkı sunanlar oldu. Öncelikle sayın Bakanımıza Lütfi Elvan bakanımıza, Bölge Milletvekillerimize, İlçe başkanlarımıza, önceki dönem ilçe başkanımıza hassaten çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğin neticesinde Erdemlimiz güzel bir hizmete kavuşmuş olacak. İnşallah en kısa sürede beldelerimizin tamamına, Erdemli merkezde bulunan mahallelerimizin tamamına ve beldelerimizin tamamına doğalgazla buluşturmak adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Tabi bu konuda belediyemizin emeği gayreti hassaten çok fazla. Çünkü biz doğalgazın inşaatından kaynaklanabilecek tüm maddi külfetleri Erdemli Belediyesi olarak biz üstlenmiş durumdayız. Belediyemizin alması gereken kazı bedeli, tahrip bedeli gibi gelirlerin tamamını belediye meclis kararıyla birlikte almaktan vazgeçtik. Onun için karara imza atan çok değerli meclis üyelerimize hassaten çok teşekkür ediyorum. Üst yapıyı da doğalgazın verdiği tahribattan kaynaklanan üst yapıyı da belediyemiz süratle yapacak. Bununla alakalı da kararımızı aldık. Yani belediyemize ciddi bir yük binecek, ciddi bir külfet binecek ama çok şükür Erdemli Belediyesi güçlü bir konumda, güçlü bir yapıda, bu Erdemli Belediyesi’nin güçlü konumu inşallah Erdemlimizde doğalgazın gelmesine gerçekten lokomotif görevi üstlendi. Çünkü bizim gayretimiz olmasaydı gerçekten işlerimiz zordu. Bizim amacımız şu vatandaşımıza gelecek o maddi külfeti Erdemli Belediyemiz üstlenmiş oldu. Ben hassaten gayretlerinden dolayı tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Erdemlimiz hızla büyüyor, hızla gelişiyor, bu gelişmeye de inşallah biz katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Erdemli’de başlatılan doğalgazın Erdemli halkı için hayırlı olmasını dileyen AKSA Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, “Geçen hafta Cuma günü başlatmış olduğumuz Erdemli İli doğalgaz altyapı çalışmalarına bugün Alata Mahallesi Sincan Sokak’taki çalışma alanındayız, alanda refakat ediyoruz başkanlarımızın da katılımlarıyla beraber. Burada ben de gerek bakanlığımıza gerek Erdemli Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmayı bugün başlattığımız çalışmada gerek yüklenici firmamız, gerek kontrol firmamız, gerek kendi ekip arkadaşlarımıza kazasız, belasız, bir iş yılı diliyorum. Erdemli’ye güvenli, ekonomik, çağdaş doğalgazın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Doğalgazın ilk olarak kendi mahallelerinde başladığı için mutlu olduğunu ifade eden Alata Mahalle Muhtarı Hidayet Yıldırım, “Alata’dan da başlaması bizim için onur verici, mahallem adına, mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız işin kışa yakın bir zamanda bitmesi için söz aldı az önce. Başkanımız Erdemli’nin ihtiyaçlarını çok iyi bilen çünkü toplumun bütün katmanlarına erişebilen, iyi iletişim kurabilen başkanımız ihtiyaçları hemen yerinde tespit eden bir başkanımız var. Bu yüzden Erdemli halkı çok şanslı, İnşallah bundan sonra da başkanımızın hizmetlerini göreceğiz, hizmetlerinin devamını dileriz” diye konuştu.
Doğalgaz temel programına, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AKSA Gaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, MHP il Başkan Yardımcıları Salih Gürbüz, Erol Erdoğan, MHP ilçe Başkanı Fatih Serin, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Behçet Yıldız, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Özer, Mustafa Altun, Ak Parti Erdemli Kadın Kolları Başkanı Müstakime Nur Var mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları, firma çalışanları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Öte yandan doğalgaz başvurusu ve bilgi almak isteyenler, Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde oluşturulan, AKSA Doğalgaz masasına başvurabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor