Mersin Erdemli Kızkalesi Medya Günleri 2018 Kapılarını Açıyor

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 4gerçekleştirilecek olan Kızkalesi Medya Günleri 5-6-7 Ekim 2018 tarihinde konuklarını ağırlamaya başlıyor.. Mersin Erdemli Belediyesince düzenlenecek olan Kızkalesi Medya Günleri 2018 etkinliği yerel gazetecilere kapılarını açıyor. Bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek olan etkinliklerin kapsamının genişletildiği bildirildi.

02 Ekim 2018 Salı, 11:37
Mersin Erdemli Kızkalesi Medya Günleri 2018 Kapılarını Açıyor
-

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 4. gerçekleştirilecek olan Kızkalesi Medya Günleri 5-6-7 Ekim 2018 tarihinde konuklarını ağırlamaya başlıyor.
Erdemli Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri bu yıl, Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışından yaklaşık olarak 500 gazeteci konuğunu ağırlamayı hedefliyor.
5-6-7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Kızkalesi Medya Günleri hakkında bilgi veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu etkinliğin yerel gazetecilerin buluşma merkezi, buluşma etkinliği olarak tasarladıklarını ifade etti. İlk defa 2015 yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde düzenledikleri etkinliğin her sene büyüyerek bu yıl uluslararası bir hüviyet kazandığını dile getiren Başkan Tollu, "amacımız insanları birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmalarını sağlamak. Yerel medya mensuplarımızın tanışmalarını, sorunlarını tartışmalarını ve bu ülkenin güzel yarınları adına güçlenmelerini arzu ediyoruz. Bu vesileyle önemli bir amaca hizmet ediyoruz" dedi.
Bu projenin geleneksel hale geldiğini beyan eden Belediye Başkanı Tollu, her yıl üzerine koyarak ilerlediklerini kaydetti. Geçtiğimiz yıl 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kapsayan projenin bu yıl tüm Türkiye sathına yayıldığını dile getiren Tollu, aynı zamanda bu yıl Türk dünyasından ve Avrupa'dan da gazetecilerin de konuk olarak ağırlanacağını belirtti. Önümüzdeki yıl ise tam anlamı ile uluslararası olarak açıklayacaklarının altını çizen Tollu, projeye destek veren herkese ve her kuruma teşekkür ederek, yarışmaya katılan gazetecilere de başarılar diledi.
İki ana etkinlikten oluşan projeye üniversitelerin de ortak olduğunu kaydeden Erdemli Belediyesi Kültür Müdür Adem Arslan da projenin uygulanması ile ilgili bilgiler verdi. Projede yerel basının sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenlediğini ifade eden Arslan, "Üniversitelerin İletişim Fakültelerinde görevli akademisyenlerin hem panelist hem de seçici kurul üyesi olarak projeye destek vermektedirler. Projemizde aynı zamanda bir medya özendirme yarışması da bulunaktadır. Yerel basın mensuplarımızın gönderdiği eserleri akademisyenlerimizden oluşan jüri üyeleri değerlendiriyorlar ve akabinde derece girenler belirleniyor. Bu yarışma ile yerel medyanın kalitesinin arttığını gözlemliyoruz. Farklı illerden gelen yerel basın mensuplarımızı arasında bir bağ oluşuyor. Gazeteciler Cemiyetleri arasında bir bağ oluşuyor. Ayrıca İletişim Fakülteleri ile yerel basın mensubu dostlarımız arasında da bir bağ oluşmaktadır. Bu anlamda Erdemli Belediyesi olarak biz bir köprü vazifesi görüyoruz. Etkinliğin 3 yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini görmek bizleri mutlu ediyoruz."
"Yerel basının ekonomik yapısı" temasıyla bu yıl gazetecilerin huzuruna çıkacak olan etkinliğe ulusal gazetecilerin de katılım göstererek, yerel basın mensuplarına yönelik olarak söyleşi düzenleyecekleri bildirildi. 5 Ekim 2018 tarihinde başlayacak olan etkinliğin 7 Ekim 2018 günü sona ereceği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”