Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Altunkum Sahil Sitesi’ndeki bir dairenin sakini, banyodaki havalandırma penceresinden gelen kedi seslerini duydu. Bu durum üzerine, durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmek için TEKSİN uygulamasını kullandı.
İhbarın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AKOM Bilgi Sistemi üzerinden bölgeye arama kurtarma ekiplerini yönlendirdi. Hızla olay yerine ulaşan ekipler, bina çatısındaki havalandırma bacası üzerine makara sistemine dayalı bir istasyon kurarak kurtarma işlemini başlattı.
Daha sonra, yaklaşık 17 metre derinliğindeki dar havalandırma boşluğuna inmek için iple erişim yöntemi kullanıldı. İtfaiye eri, zorlu bir çalışma sonucunda kediyi dikkatlice bulduğu yerden çıkararak güvenli bir şekilde yukarı taşıdı. Kurtarılan kedi, veteriner kontrolünden geçirildikten sonra sahibine teslim edildi.
