Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı

Pandemi sonrası normalleşme sürecine başlayan Erdemli Belediyesi, kreş öğrencilerine trafik eğitimine başladı. Aylar sonrası başlayan eğitimde çocukların heyecanı ise görülmeye değerdi.

06 Haziran 2020 Cumartesi, 11:35
G: 06.06.2020 - 11:36
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli Belediye’si Şehit Musa Özalkan Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda gerçekleşen eğitimde miniklere, trafik polisleri eşliğinde trafik bilinci aşılandı. Minikler hem yaya olarak hem de akülü araçlarla eğitim parkurunu geçerek eğitimi aldılar.
Miniklerin aldığı eğitimi takip eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gelecek nesiller için belediyecilik anlayışıyla hizmetleri sürdürdükleri vurguladı.
“GELECEK NESİLLER İÇİN BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”
Gelecek Nesiller için belediye olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu, çocukların her alanda iyi yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Başkan Tollu, “ Şu anda belediyemizin çocuklar için hazırladığı trafik eğitim parkurundayız. Biz belediye olarak bu ülkenin yarınlarını teslim edecek olduğumuz gençlerimizin fiziksel ve ruhsal anlamda en iyi şekilde, en mükemmel şekilde yetişmeleri anlamında bir dizi faaliyetler içerisindeyiz. Kurs merkezlerimizde, kreşimizde, spor merkezlerimizde insan fıtratına ve doğasına uygun ciddi hizmetler üretmekteyiz” dedi.
“ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Son zamanlarda pandemi sürecinden dolayı trafik sorununun azalmasına rağmen halen ülkemizin önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Tollu, “Ülkemizde trafik problemi çok önem arz etmekte. Son günlerde çok şükür azalmasına rağmen, halen ölümcül, maddi ve manevi zararlar içeren kazaların birçoğu trafik marifeti ile oluşmakta. Biz de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde, en mükemmel şekilde hazırlanmaları adına bu eğitim parkurunu dizayn ettik. Şu anda trafik polislerimizin eşliğinde çocuklarımız trafik eğitimi alıyorlar. Tabi bunun yanı sıra çocuklarımız için spor merkezlerimiz var. Yüzme merkezlerimiz var. Birçok faaliyetlerimiz var. Uzun süredir kreşimizde kapalı durumda idi. Şu anda devletimizin yetkililerinin izin vermesi neticesinde kreşimize öğrencilerimizi kabul ediyoruz. Ve geleceğe en iyi şekilde, en mükemmel şekilde gençlerimizi hazırlıyoruz. Geleceğimizi emanet edecek olduğumuz gençlerimizi yarınlara hazırlamak ve ülkemizin büyük yarası haline gelen trafik kazalarıyla alakalı, gençlerimize can ve mal ehemmiyeti sağlamak ve onlara bu eğitimi vermek adına, Emniyet Müdürlüğü’müz ve trafik polislerimiz eşliğinde trafik eğitimi vermek adına bu parkuru hazırladık. Çocuklarla bizim aramızda gönül bağı var diyaloğumuz çok iyi. Zaten büyük Atatürk ne diyordu, “ Bu günün küçükleri yarının büyükleri” diye tarif ediyor bildiğiniz gibi çocukları. Biz de çocuklarımız için bu ülke adına neler yapabilirsek, bu ülkenin geleceği adına ne yapabilirsek, az diye düşünüyoruz. İnşallah çocuklarımızın, daha müreffeh yarınlara en mükemmel hazırlanmaları adına faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kreş Müdürü Azize Karayılan da, “Uygulamalı olarak kreşte eğitim alan bütün çocuklara, uygulamalı olarak trafik eğitimi veriyoruz. 12 ay boyunca kreşimiz eğitim vermekte ve 12 ay boyunca uygulamalı trafik eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimiz yıl boyunca devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Eğitime katılan bir minik öğrencilerin heyecanı ise görülmeye değerdi. Eğitimde öğrendiklerini anlatan bir öğrenci “Trafikte ilk kuralımız emniyet kemerini takmak olduğunu öğrendim. Sonra kırmızı ışıkta durmak, yeşil ışıkta geçmeyi, sarı ışıkta hazırlanmayı öğrendim. Ve 12 yaştan önce ön koltuğa oturmamayı öğrendim. Bize bu parkuru verdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bir diğer minik öğrenci ise, “Bu gün 12 yaştan küçükler ön koltuğa oturmamalı, kırmızı ışıkta durmalıyız, yeşil ışıkta geçmeliyiz, sarı ışıkta hazırlanmanlayız. Mutluyum çok sevinçliyim”dedi.
Öte yandan Erdemli Belediyesi Şehit Musa Özalkan Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda eğitimler yıl boyunca ücretsiz olarak verilecek.
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı
Mersin Erdemli'de Minik Yüreklerin Pandemi Sonrası Trafik Eğitim Heyecanı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor