Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Talat Dinçer'den İndirim Çağrısı

Dinçer; “Dövizdeki düşüşe paralel akaryakıt , elektrik ve doğalgaz da indirime gidilmeli ”

01 Kasım 2018 Perşembe, 11:50
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Talat Dinçer'den İndirim Çağrısı
-

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, döviz kurundaki son dönemlerde yaşanan düşüşe paralel olarak sanayi ve ticaretin olmazsa olmazı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarında mutlak suretle indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

10 Ağustos’ta ülkemize yönelik gerçekleştirilen ekonomik saldırılar sonucu döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sebebiyle esnaf ve sanatkarların üretim maliyetlerindeki bütün girdilerde büyük oranda fiyat artışı yaşandığını vurgulayan Başkan Dinçer; “Ülkemiz ekonomisini çökertemeye çalışan güçlü ekonomilere yönelik verilen bağımsızlık savaşı hükümetimizce alınan tedbirlerle başarıya ulaşmış, esnafından tüccarına, tüccarından sanayicisine sergilenen milli duruşla saldırılar püskürtülmüş ve bunun akabinde döviz kurunda düşüşler yaşanmaya başlamıştır” dedi.

Açıklamasının devamında güçlü ekonomilere karşı bağımsızlık savaşı veren ülkemiz ekonomisine bütün güçleriyle destek olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “ Ekonominin temel direği olan esnaf ve sanatkarlarımızın ülkemizin ve kentimizin her köşesinde yürüttükleri ticari faaliyetler ülkemiz için gelir, vergi ve istihdam olarak geri dönmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın maliyetlerinin arttığı bu dönemde döviz kurunda yaşanan gerilemeye paralel olarak sanayi ve ticaretin olmazsa olmazı doğalgaz, elektrik ve akaryakıt ücretlerinde indirime gidilerek, esnaf ve sanatkarların girdi maliyetleri düşürülmelidir. Esnaf ve sanatkara getirilen her destek ülkemizin daha fazla kalkınmasına ve istihdamına katkı olarak geri dönecektir” diye konuştu. 

Dinçer, “Bunun yanı sıra yerli üretim özendirilmeli, yerli üreticinin üzerindeki yükün azaltılarak yabancılarla rekabet edecek hale getirilmelidir. Yerli üretimin üzerindeki maliyetler düşürülüp, yabancı ürünle rekabet edebilir hale getirilmesiyle raflarımız yabancı ürün istilasından kurtulacak ve yerini yerli ürünlere bırakacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı