Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu’ndan Birlik-Beraberlik Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol ve Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Önder Ege ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

26 Aralık 2017 Salı, 15:23
Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu’ndan Birlik-Beraberlik Mesajı
-

“Mersin-Tarsus-Adana takımlarının kardeş olması gerektiğini düşünüyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, düzenlenen basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi olarak, 2014 yılından bu güne kadar Mersin genelinde spora verdikleri desteklerden bahsederek, “Her konuda olduğu gibi Mersin’i spor konusunda da Türkiye’nin marka kenti yapmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki spor barış ve kardeşlik için yapılsın. Özellikle de bir ilin takımlarıysa, hemşericilik bilincini geliştirmek için yapılsın. Geçmişte Adana ile Mersin arasında ya da Mersin ile Tarsus, Tarsus ile Adana arasında yapılan maçlarda hiç tasvip etmeyeceğimiz olaylarla karşılaştık. Ama artık Çukurova çanağı bir bütün olarak görülüyor. Mersin-Tarsus-Adana takımlarının birbirinin kardeşi olması gerektiğini düşünüyoruz. Birbirinin başarılarıyla gurur duyması gerektiğini düşünüyoruz. Bu işi Mersin ile Tarsus arasında başlatmak istiyoruz” dedi.
“Burada gösterilen çaba tribünlere ve şehirlere de yansır”
Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol ve Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Önder Ege’nin bir araya gelme isteklerine olumlu baktıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Ben de arkadaşlara böyle bir düşünceleri varsa, bu iyi niyetin basın tarafından da bizzat kayıt altına alınmasını istedim. Bugün onun için bir aradayız. Ben her iki başkanımıza da, Tarsus Belediye Başkanımıza da böyle bir girişimde bulundukları için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sporun barış için yapıldığı bir dönemde kulüplerin kendi aralarında bir problem yok. Maalesef bazı fanatizme kaymış taraftarlar arasında slogan yarışı olduğunu da görüyoruz. Bunlar hiç hoş karşılanacak şeyler değil. İnşallah burada gösterilen bu çaba tribünlere ve şehirlere de yansır. Neticede buradan hangi takımımız başarılı olursa o hepimizin başarısı olacaktır. Biz de bunlarla gurur duyacağız. Ben tekrar Sayın Başkanlara ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tür gayretlerin bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
“Bunu Çukurova genelinde yaygınlaştırmamız lazım”
İlerleyen günlerde de Adanaspor ve Adana Demirspor Kulüp Başkanlarıyla bir araya gelip, adım atılan bu birlik ve beraberliği tüm Çukurova’da yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Başkan Kocamaz, “Kavga dövüş, kimseye bir şey kazandırmıyor, kaybettirmiyor. Onun için aklı kullanıp güç birliğine ulaşmak gerekiyor. Bu dostluklar bence sportif başarılardan daha önemli. Zaten bu dostluklar pekişir ve büyütülürse, sportif başarı da kendiliğinden gelecektir” ifadelerini kullandı.
“TİY Cumhuriyet ile yaşıt bir takım”
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 2014 yerel seçimlerinden sonra Mersin’e de kardeşlik tohumlarını attığını dile getirerek, “Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Cumhuriyet ile yaşıt olan bir takımdır. Sayın Başkanımızın Tarsus’umuza 20 yıl görev yaptığı süre boyunca spora ve sporcuya da çok büyük destekleri olmuştur. Spor kardeşlik demektir, spor birliktelik, beraberlik demektir, spor sağlıklı bir yaşam demektir. Çünkü belirli bir kitleyi ancak spor çatısı altında toplayabiliriz. İnşallah bu birliktelik de devam edecektir. Bu birliktelik bütün sporseverlere ve hemşerilerimize de yansır” dedi.
“Mersinlilik bilincini yerleştirmek istiyoruz”
Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol, takımlar arasında yaşanan ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına bir adım attıklarını ifade etti ve “Mersin ve Tarsus da aslında halk arasında bir sorun yok. Fakat zamanında nasıl olmuşsa sanki Tarsus ayrı, Mersin ayrı bir şehirmiş, takımlar da ayrıymış gibi lanse edilmiş. Bizler de bu ayrımcılığı ortadan kaldırmayı düşündük ve basın toplantısı yapmaya karar verdik. Bundan sonra taraftarlarımızla da bir araya gelerek maçlarda beraberliği sağlamak adına, bizim taraftarlarımız Tarsus’a gitsin, Tarsus’un taraftarları da Mersin’e gelsin isteyeceğiz” dedi.
Çukurova’da yetişen futbolcuların, hiçbir yerde yetişmediğini sözlerine ekleyen Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı İzol, “Tabi bizim ileride gerek futbolcu alışverişi olsun gerekse de transferler olsun birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmemiz gerekir. Bizler, daha çok Mersinlilik bilincini yerleştirmek istiyoruz. Başkanlarımızın da dediği gibi burada insanların ırkı, cinsi önemli değil. Ama Mersin ve Tarsus bizim ortak paydamız. Sonuçta Tarsus İdman Yurdu güzel yerlerde oynarsa Mersinli o heyecanı yaşayacak. Mersin İdman Yurdu iyi bir yerde oynarsa Tarsus da aynı heyecanı yaşayacak. O yüzden bu güzel birliktelikten dolayı başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“MİY’in içerisinde bulunduğu duruma üzülmemek elde değil”
Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Önder Ege ise, sporun birleştirici gücünden yararlanmaları gerektiğinden bahsederek, “Sporun her dalına baktığımızda toplumun bütün kesimlerini birleştiren, ortak birliktelik ruhunu yansıtan alanlar bunlar. Ne yazık ki bugüne kadar belki bazı fanatik grupların etkisiyle Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu arasında dostluğa dayalı sağlıklı bir ilişki kurulamadı. Ama bugün baktığımızda Mersin’in 2 tane profesyonel takımı var. Biz bu iki takımı dahi yaşatmakta zorlanıyoruz. Mersin İdman Yurdu’nun içerisinde bulunduğu duruma üzülmemek elde değil. Bu takımlarımızın çok daha iyi yerlerde olması lazım ve bu da birlik, beraberlik ile mümkün. Bizlerin Burhanettin Başkan gibi büyük bir şansımız var. Bunlardan yararlanmamız lazım ve bu kısır çekişmelerden arınıp, önümüze bakmak zorundayız. Aksi takdir de hep hüsranla biten sezonlar yaşarız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti