Mersin İl Müftülüğü 2022 Yılı Ramazan Ayı Hizmetleri İle İlgili Değerlendirmede Bulundu

Mersin İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatmak, bizler için en büyük manevi kazanım olacaktır” denildi.

31 Mart 2022 Perşembe, 13:40
G: 31.03.2022 - 14:13
Mersin İl Müftülüğü 2022 Yılı Ramazan Ayı Hizmetleri İle İlgili Değerlendirmede Bulundu
-

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2022 yılı Ramazan ayı teması “Ramazan ve Doğruluk” olarak belirlenmiştir. Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetlerimiz büyük oranda yüz yüze gerçekleştirilecektir. Beş vakit namaz da olduğu gibi teravih namazı da camilerimizde cemaatle kılınacaktır.
"Ramazan ayına yaklaşmanın sevinç ve heyecanı ile 1 Nisan Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak ilk oruç ile Ramazan ayına girmiş olacağız.
İki yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık tedbirlerinin ardından bu yıl Ramazan ayını, daha farklı bir heyecanla idrak edeceğiz. Teravihlerimizi, mukabelelerimizi, sahurlarımızı, kısacası Ramazan ayını anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzelliği, bu sene hep birlikte ihya etmenin huzurunu yaşayacağız. Her zorlukla beraber kolaylıklar, her sıkıntıyla birlikte ferahlıklar var eden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyorum. İnsanlığın bir an önce bu salgın hastalıktan tamamen kurtulmasını diliyor, Ramazan-ı Şerif ile birlikte tüm yeryüzünü, selamet ve sekinet yurduna dönüştürmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
“İnsanın yeryüzündeki en kapsamlı ve en büyük sorumluluğu doğruluktur”
İnsanı hem dünyada hem de ahirette iyiliğe ulaştıracak en temel ahlaki değer doğruluktur. Allah’a iman üzere inşa edilen hayat nizamının özünü teşkil eden doğruluk, sözün öze uyması; ihlas ve samimiyet bakımından kalpteki niyetle tutum ve davranışın bir olması demektir. Doğruluk, bütün varlığımızı ilgilendiren, bütün hayatımızı kuşatan en temel ahlaki prensiptir. Bu sebeple Allah’ın mükerrem bir varlık olarak yarattığı insanın yeryüzündeki en kapsamlı ve en büyük sorumluluğu, doğruluktur, dürüstlüktür. Bu sorumluluğun ifası, insanın en önemli ihtiyaçlarından olan huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmanın da temel taşlarından biridir.
“Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatmak, bizler için en büyük manevi kazanım olacaktır”
Bugün dünyanın zor ve sıkıntılı süreçlerden geçtiğine şahit olmaktayız Özellikle İslam coğrafyalarında savaşlar, işgaller, terör saldırıları ve zorunlu göç olayları sebebiyle milyonlarca insan, en temel haklarından bile mahrum bir vaziyettedir. Yeryüzünde milyonlarca çocuk, yoksulluk, çaresizlik ve açlık sebebiyle hayata veda etmektedir. Böyle zamanlarda yardımlaşmanın, paylaşmanın, yaraları sarıp acıları dindirmenin önemi, izahtan varestedir. İyiliklerin karşılığının kat kat fazlasıyla verildiği Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, yoksullara, kimsesizlere, yetimlere el uzatmak, bizler için en büyük manevi kazanım olacaktır. Bu mübarek zamanda bizden bir yardım eli bekleyen kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze de olsa dindirebilmek, bizim için dünyanın bütün nimetlerine sahip olmaktan daha hayırlı olacaktır.
“Zekât, fitre ve iftar sofralarımızla iyiliği ve bereketi çoğaltmanın gayreti içerisinde olalım”
Ramazan ayı paylaşma mevsimidir. Bu mevsimde ibadeti, bilgiyi, sevgiyi, emeği ve ekmeği paylaşarak çoğaltır; acıyı, hüznü ve kederi paylaşarak hafifletiriz. Nihayetinde bayramı paylaşarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştiririz. Dolayısıyla zekât, fitre, sadaka ve iftar sofralarımızla iyiliği ve bereketi çoğaltmanın gayreti içerisinde olalım. Ramazan ayı, özellikle zekât ibadetinin yoğun bir şekilde ifa edildiği bir aydır. Zekât, zenginlerin malındaki fakir ve yoksulların payıdır, hakkıdır. Dolayısıyla zekâtı ihmal etmek veya zekât vermekten imtina etmek, hem kul hakkını ihlal, hem de Allah katında büyük bir vebaldir. Ayrıca unutmayalım ki zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız ve tüm iyiliklerimiz, Rabbimize ve inancımıza karşı samimiyetimizin, sadakatimizin ve dürüstlüğümüzün bir göstergesidir. Hiç şüphesiz Yüce Rabbimiz, verdiklerimizden daha hayırlısını Ramazan’ın bereketiyle hepimize ikram edecektir.
“Ebeveynler olarak bizlere düşen, çocuklarımızı bu ayın feyzinden azamî derecede istifade ettirmektir.”
Ramazan ayı, çocuklarımızın inanç, ibadet ve merhamet eğitimi için de önemli bir zaman dilimidir. Bu yüzden yarınlarımızın emanetçisi gençlerimizin ve çocuklarımızın ibadetlerini ifasındaki heyecan ve mutluluğu, camilerimizdeki huzur ortamında yetişmeleriyle sağlayabiliriz. Camilerimiz, çocuklarımızla güzel, gençlerimizle anlamlıdır. Çocuklarımızı, bu ayın feyzinden ve camilerimizin manevi atmosferinden azamî derecede istifade ettirmenin gayreti içerisinde olmak, ebeveynler olarak bizlere düşen görevdir. Bu sebeple sahurun bereketini, orucun lezzetini ve iftarın sevincini bizzat tatmaları için çocuklarımızı, gençlerimizi teşvik edelim, destekleyelim. Vakit namazlarında, teravihlerde, mukabelelerde camilerimizi çocuklarımızla şenlendirelim. Birlikte ibadet etmenin güzelliğini tatsınlar. Zihin ve gönül dünyalarında Ramazan ayına dair tatlı hatıralar biriktirsinler.”
“Camilerimizi şenlendirerek geçen iki yılın özlemini gidermeye çalışacağız.”
Salgın nedeniyle iki yıl aradan sonra bu yıl teravih namazlarının camilerde cemaatle kılınacak olmasının heyecanını taşıyor ve yaşıyoruz. Bu yıl camilerimizi doldurarak, şenlendirerek inşallah iki yılın özlemini gidermeye çalışacağız. Ancak, bu süreçte, devam eden tedbirlere hassasiyetle riayet etmemiz gerekiyor. Cami ve mescitlerimizde temizlik ve maske kullanımı gibi gerekli tedbirlerin uygulanmasına devam edilecektir. Hastalık belirtileri taşıyan kardeşlerimizin cemaate katılmamaları, hastalıkları geçinceye kadar sabretmeleri hususu önem arz etmektedir.
Ramazan faaliyetleri
“Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetlerimizi büyük oranda yüz yüze gerçekleştireceğiz. Tüm aile fertlerimizle teravih namazına, sohbete ve mukabeleye katılarak Ramazan’ın manevi havasını hep birlikte teneffüs edeceğiz. Camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda mukabeleler okunacaktır. Camilerimizdeki mukabeleye katılamayacak olan vatandaşlarımız, Ramazan ayı boyunca her gün Diyanet TV'de okunacak mukabeleleri takip edebileceklerdir. Müftülüklerce uygun görülen cami ve mescitlerde “Hatimle Teravih Namazı” kıldırılacaktır. “Alo 190 Dinî Bilgilendirme Hattı”, Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Ramazan ve Doğruluk” temalı kitap, dergi ve diğer basılı, görsel ve sesli materyallerin bulunduğu Ramazan ayına özel web sitesi (ramazan.diyanet.gov.tr) milletimizin hizmetinde olacaktır. Diyanet TV, Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Diyanet Risalet radyolarında iftar ve sahur ayrıca Kanal 33 ve İçel Tv’de iftar programları yapılacaktır. Ayrıca din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından camilerimizde, manevi danışmanlarımız tarafından da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kurumlarda barınanlar ile gençlere, göçmenlere, bağımlılara, engellilere, hastalara ve hasta yakınlarına, KYK’lar da bulunan öğrencilere, cezaevinde bulunan hükümlülere yönelik çeşitli programlar gerçekleştirilecektir.
“Yardımlarla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmayı planlıyoruz”
İl ve İlçe Müftülüklerimiz, Türkiye Diyanet Vakıf Şubelerimiz ile birlikte “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin, Beklenen Sensin” projesi kapsamında yardım kampanyası yürütülmektedir.
Vakfımız, bu yıl Ramazan ayı boyunca milletimizin desteğiyle Mersin’in tüm ilçelerinde, yurt dışında ise mazlum, mağdur, muhtaç insanların bulunduğu bölgelerde Ramazan’ın manevi iklimini yaşatacak inşallah. Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi olarak yardım programı kapsamında; Yardım kartları, gıda paketi, iftar kumanyası, bayramlık kıyafet gibi yardımlarla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmayı planlamaktayız.
TDV kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız, Ramazan ayı boyunca zekât, fitre, fidye, alışveriş kartı, gıda paketi, bayramlık kıyafet, iftarlık-kumanya gibi bağışlarını www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, TDV Mersin şubesi banka hesapları üzerinden yapabileceklerdir.
Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu mübarek vakitleri, insanlığın hidayet ve iyiliğine, yeryüzünün barış ve huzuruna vesile kılmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi