Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Personeline Travma ve Resüsitasyon Kursu Düzenledi

Mersin'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görevli 20 personele travmalı hastalara acil yaklaşım konusunda eğitim verildi. Kurs, 4 gün sürecek ve sertifikalı olacak.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Personeline Travma ve Resüsitasyon Kursu Düzenledi
Mersin'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görevli 20 personele travmalı hastalara acil yaklaşım konusunda eğitim verildi. Kurs, 4 gün sürecek ve sertifikalı olacak.
Google News'te Abone Ol

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, travmalı hastalara acil müdahale standartlarını artırmak amacıyla 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde çalışan personele Travma ve Resüsitasyon Kursu (TRK) düzenledi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı'nın liderliğindeki eğitim programına, Acil Tıp Teknikeri, Hemşire ve Acil Tıp Teknisyeni olmak üzere toplam 20 personel katıldı. Kursun amacı, katılımcıların travmalı hastalara yönelik acil müdahale süreçlerini standart bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak. Doç. Dr. Başaralı, kurs öncesinde katılımcılara eğitim materyalleri sağlandığını ve bu materyallerin kursa hazırlık için değerlendirildiğini belirtti. Eğitim süresince toplam 16 teorik konu işlenecek ve 4 pratik uygulama gerçekleştirilecektir. Ayrıca, kurs öncesi ve sonrası triyaj senaryoları uygulanarak eğitimin etkinliği ölçülecektir. Kurs sonunda, pratik ve test sınavlarında yüzde 80 başarı gösteren katılımcılara 5 yıl geçerliliği olan sertifikalar verilecektir. İl Sağlık Müdürlüğü, sahada görev yapan tüm personelin bu eğitimi almasını hedeflemektedir. Kurs, Doç. Dr. Başaralı'nın açılış konuşmasının ardından başladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin