Mersin Jandarması Durmaksızın Çalışıyor! İzinsiz Kazıya Geçit Yok

Mersin'in Silifke ilçesinde  bir süredir devam eden istihbarı çalışmalar neticesinde, izinsiz kazı yapan şüpheliler, kazıda kullandıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

06 Nisan 2017 Perşembe, 21:20
Mersin Jandarması Durmaksızın Çalışıyor! İzinsiz Kazıya Geçit Yok
-

Mersin'in Silifke ilçesinde  Jandarma ekiplerince bir süredir devam eden istihbarı çalışmalar neticesinde, izinsiz kazı yapan şüpheliler, kazıda kullandıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

Mersin İl Jandarma tarafından gönderilen bilgi notu ise şu şekilde:
    Mersin ilinde huzur ve güven ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi amacıyla; Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışma neticesinde;

Silifke-Narlıkuyu mahallesinde, Sömek Mahallesi Kale mevkiinde izinsiz kazı yapan (3) şüpheli şahıs ile birlikte; (2) kg. anfo, (6) adet kapsül fünye, (1) adet dedektör, (1) adet hilti, (2) adet hilti ucu, (1) adet uzatma kablosu, (1) adet kazma, (1) adet kürek, (1) adet manevela, (2) litre motorin, (1) adet çekme halatı ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili (3) şüpheli Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

Olay ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde Erdemli ilçesi merkezinde olay şüphelileri ile bağlantılı olduğu tespit edilen ve patlayıcı maddeleri temin ettikleri (2) şüpheli şahsın ev ve işyerlerine yapılan operasyon sonucunda; (8.235) gr. kahverengi gübre, (390) gr. sodyum, (1.625) gr. amonyum nitrat, (10.410) gr. anfo, (30) gr. dinamit lokumu ele geçirilmiş olup (2) şüpheli şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

Binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan ve dünyanın en büyük açık hava müzesi kentlerinden biri olan ilimiz genelinde Mersin İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik gayretlerimiz ve ayrıca bilgilendirici ve bilinçlendirici mahiyette seminer ve çalışmalar artırılarak devam ettirilecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”