Mersin Kar Festivali! Toroslar Belediyesi Tarafından Arslanköy'de Düzenlenen Kar Festivalinin 1. Günü Coşkuyla Geçti

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kar Festivali ile Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kar Festivalimiz, Mersin'de kış turizminin önünü açacak" dedi.

01 Şubat 2020 Cumartesi, 23:40
Mersin Kar Festivali! Toroslar Belediyesi Tarafından Arslanköy'de Düzenlenen Kar Festivalinin 1. Günü Coşkuyla Geçti
-

Toroslar Belediyesi'nce Mersin'de Arslanköy Yaylası'nda ilk kez düzenlenen Kar Festivali, 7'den 70'e yoğun ilgi gördü.
Mersin ve çevre ilçelerinin yanı sıra Adana, Hatay ve Kayseri İllerinden de gelen yaklaşık 5 bin kişi, Toroslar'ın 1453 rakımında kurulan festival alanında kayak yaparak eğlendi.
Katılımcılar, kar kalınlığının 1 metre yüksekliğe ulaştığı alanda kızakla kayarken, beyaza bürünen eşsiz doğa manzarasının ve karın keyfini çıkardı. Kızaklı Kayak, Buz Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterilerinin yer aldığı festivale, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da damga vurdu.
MÜZİK VE KIŞ SPORLARININ İÇ İÇE GEÇTİĞİ FESTİVAL
Arslanköy Yaylası'nda bugün başlayan ve iki gün sürecek Toroslar Kar Festivali'ne çocuk, genç, yaşlı herkes akın etti. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Festival, coşkuyla başladı. Katılımcılar, müzik eşliğinde sucuk ekmek yiyerek gün boyu eğlendi ve festivali doyasıya yaşadı.
BAŞKAN YILMAZ; "MERSİN'DE BİR ÇIĞIR AÇMIŞ OLDUK"
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, festival alanında vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılandı. Başkan Yılmaz, festivale yoğun ilgi gösteren ve sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, festival ile Mersin'de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtıklarını söyledi.
Başkan Yılmaz; "50 yıldır söz edilen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen bir ilki yaşıyoruz. Toroslarımızdan, sıra dağlardan, kardan, yayla turizminden bahsediyoruz. Bugün burada kar festivalimizi organize ederek bir ilki gerçekleştirdik. Bu yönde ilk adımı atmış ve çığır açmış olduk. Buna devam edeceğiz. Mersin'in buna ihtiyacı var. Toroslarımızda bunu gerçekleştirecek çok şeyimi var. Bölgemizin geçim kaynağı tarım ama yayla ve kar turizmi bizim için çok önemli. Sizler de şevkle, heyecanla festivalimize katıldınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı karla, kardan adamla, eğlenceyle, kızakla buluşturduk. Bu açıdan da çok mutluluk duyuyorum. Festivalimiz 02 Şubat pazar günü yarın da devam edecek. Ünlü rap sanatçısı EYPİO da yarın 13.00'de festivalimizde konser verecek. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, Toroslar'ın yaylalarının Kış Turizmi için uygun olduğuna dikkat çekerek, "Geçtiğimiz hafta Kayak Federasyonu Başkanımızla alanımızda inceleme yapmıştık. Bölgemizin kayak turizmi ve tesis kurmak için uygun olduğunu belirttiler.Bu yönden önemli adımlar atacağız inşallah. Bu zinciri tesisler kurarak, yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerimizin gelmesini sağlayarak devam ettireceğiz" dedi.
Daha sonra ailesi ile birlikte kar motoruna binen Başkan Yılmaz, kar üstünde kızakla kayan vatandaşlarla sohbet etti.
ÇOCUKLAR: "KAR FESTİVALİ HER SENE OLSUN"
Kar Festivali'ne gelen çocuklar da Başkan Yılmaz'a sevgi gösterilerinde bulundu. Festivali düzenlediği için Başkan Yılmaz'a teşekkür eden çocuklar: "Başkanım, bu festival her sene olsun. Biz her sene geleceğiz" ifadelerini kullandı.
KAYAKLI KOŞU VE SNOWBOARD SPORCULARI, TÜRK BAYRAĞI İLE ALANA GELDİ
Festivalde düzenlenen kayaklı koşu ve snowboard gösterileri ise nefes kesti. Sporcular, ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte alana gelirken, büyük heyecana sahne olan bu gösteri ise katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.
KAR VOLEYBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI
Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da festivale damga vurdu. 6 erkek ve 6 bayan takımı olmak üzere toplam 48 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği ve grup eleme maçları ile başlayan şampiyonanın final müsabakası ve ödül töreni ise 02 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek.
EN GÜZEL KARDAN ADAM YARIŞMASI YAPILDI
Katılımcılar, festivalde en güzel kardan adam yapmak için yarıştı. Birbirinden ilginç kardan adamların yapıldığı yarışmada vatandaşlar yaratıcılıklarını sergilerken, amuda kalkan kardan adam ise tüm dikkatleri üzerine çekti. Başkan Yılmaz, yarışmada dereceye giren vatandaşlara kupalarını takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti
YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTLARI, ARSLANKÖY'ÜN ZİRVESİNDE UÇTU
Yamaç paraşütü sporcuları, Arslanköy'ün en yüksek noktası olan yaylacık tepesinde uçuş gerçekleştirdi. Karla kaplı tepeden uçan sporcular, dakikalarca havada kalarak beyaza bürünen eşsiz manzaranın tadını çıkardı.
Mersin Kar Festivali! Toroslar Belediyesi Tarafından Arslanköy'de Düzenlenen Kar Festivalinin 1. Günü Coşkuyla Geçti
Mersin Kar Festivali! Toroslar Belediyesi Tarafından Arslanköy'de Düzenlenen Kar Festivalinin 1. Günü Coşkuyla Geçti
Mersin Kar Festivali! Toroslar Belediyesi Tarafından Arslanköy'de Düzenlenen Kar Festivalinin 1. Günü Coşkuyla Geçti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı