Mersin Maratonu Öğrencilere Tanıtıldı, Öğrencilerden Büyük İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü kez gerçekleştirilecek olan  ‘Uluslararası Mersin Maratonu’  düzenlenen panellerle öğrencilere tanıtıldı.

30 Kasım 2017 Perşembe, 11:00
Mersin Maratonu Öğrencilere Tanıtıldı, Öğrencilerden Büyük İlgi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bazı Özel Okul ve Kolejlerde Tanıtım Yapıldı
28 Kasım’da başlayan Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, Türkiye rekortmeni milli atlet Şevval Ayaz, Uluslararası Mersin Maratonu’na katılan ve bu yıl da dereceye girmek için yarışacak olan Etiyopyalı atlet Argachew Assefa Tola, Uluslararası Mersin Maratonu’nun şarkısını seslendiren Gatto Gabriel ve Steven Cyril katıldı.

Sırasıyla bazı özel okul ve kolejlerde gerçekleştirilen panelde Osman Atakan Tekin ve 1. Uluslararası Mersin Maratonu’nda üçüncü olan Argachew Assefa Tola, 3 Aralık 2017 tarihinde 3.’sü gerçekleştirilecek olan Mersin Maratonu ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği panellerde Osman Atakan Tekin, öğrencilere maratonun tarihini, kategorileri ve özellikleri ile parkurları anlatılırken, maratona katılım şartları ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgi verdi.

Uluslararası Mersin Maratonu’nun Türkiye’deki en iyi maratonlardan birisi olduğunu vurgulayan Osman Atakan Tekin, sporun insanın ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Spor yapmanın yaşı olmadığını ifade eden Tekin, öğrencileri yaklaşık 54 bin kişi tarafından kayıt yaptırılan 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na davet etti.

Osman Atakan Tekin, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de gerçekleştirilen ve Avrupa’da 5 yıldız almaya layık görülen Mersin Maratonu’nun her yıl bir öncekinden daha fazla katılımla ve heyecanla büyüyerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan atlet Argachew Assefa Tola, 6 yıldır pek çok ülkede maratonlara katıldığını ve sporun kendisi için yaşam biçimi haline döndüğünü söyledi. Öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Tola, öğrencileri ve ailelerini maratona davet etti.

Panele aynı zamanda bir özel kolej öğrencisi olan 17 yaşındaki milli atlet Şevval Ayaz da katılarak, başarılarını anlattı. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası ve Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 100 metre engelli kategorisinde dört defa birinciliği olan Ayaz, spor hayatına nasıl başladığını arkadaşlarına anlattı.
Venezuelalı şarkıcı Gatto Gabriel ve Hollandalı Steven Cyril, maraton şarkısını öğrencilerle birlikte seslendirerek eğlenceli dakikalar yaşadı.
 
Panel sonunda soruları doğru cevaplayan öğrencilere Uluslararası Mersin Maratonu’nun tişörtü hediye edildi.


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi