Mersin Mavi Bayrağa Doymuyor

Halk Plajları’nın 2. Mavi Bayrağı Susanoğlu’nun Mersin halk plajlarının ikinci Mavi Bayrağı Susanoğlu Halk Plajı’nın oldu.

27 Haziran 2018 Çarşamba, 17:53
Mersin Mavi Bayrağa Doymuyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. plajlara Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirerek, Susanoğlu halk plajına Mersin’in ikinci Mavi Bayrağını kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı hedefliyor.

Mersin’in bütün plajlarını Mavi Bayraklı hale getirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Kızkalesi Halk Plajı’na kazandırdığı Mavi Bayrağı korumayı başarırken, bu yıl da 33 uluslararası kriteri yerine getirmesinden dolayı Mersin halk plajlarının ikinci Mavi Bayrağını Susanoğlu Sahili’ne aldı. 
Mersin’in en büyük ve gelen turist sayısının çok olduğu plajlara Mavi Bayrak kazandırmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2019’da ise Yapraklıkoy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek çalışmalarına hız veriyor.

“Mersin’in her noktasından denize girilebilecek”

Susanoğlu Halk Plajı’nın Mavi Bayrağını ve sertifikasını makamında teslim alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bir iddia ile yola çıkmıştık. Mersin’in her noktasından denize girilebilecek demiştik.

Tabi bunun en önemli aşaması da sahillerimizde bulunan yerleşim birimlerinde atık su arıtma tesislerimizi hayata geçirmek ve bu tesislerin fosseptiklerle kirletmenin önüne geçmekti. Tabi bunun yanında tüm plajlarımızı da Mavi Bayraklı hale getirmek istiyorduk. Geçen yıl bildiğiniz gibi Kızkalesi Plajı’na Mavi Bayrak aldık.

Bu yıl yapılan denetlemelerde bayrağın hala gönderde bulunacağına dair yetki verildi. Yani Kızkalesi plajının Mavi Bayrağı koruduğu tescil edilmiş oldu. Bunun yanında Susanoğlu Plajımızla ilgili de bu yıl ilk defa Mavi Bayrağa kavuştuk. Temennimiz bundan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Denizkızı A.Ş’nin sorumluluğunda bulunan her yeri Mavi Bayraklı hale getirmek” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarının Mavi Bayrak sertifikalarını teslim aldı ve önümüzdeki günlerde Başkan Kocamaz’ın katılımı ile Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı göndere çekilecek.

Mavi bayrak için gerekli tüm kriterler yerine getirildi

Mavi bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüyken, bu kriterler plajda yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ile can güvenliği ve hizmetler başlıkları altında toplam 33 uluslararası kriter bulunuyor.

Plajda gerekli ilk yardım malzemelerinin bulunmasından tutun da, kirlilik kazaları ve riskleri ile mücadele edebilecek acil durum planlarına, plajda farklı kullanımlar sonucu olabilecek kazalara karşı alınabilecek önlemlerin hepsi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmiş durumda.

Çevre eğitimi ve bilgilendirme başlığı altında sezon süresince farklı kategorilerde çevre bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde sanayi ve kanalizasyon atıkları plaj alanını etkilemezken,  sahillere herhangi bir atık gitmiyor.
Haber:Tarsus Haber

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi