Mersin Merkezli 14 Farklı İlde Kurdukları Fason Şirketlerle Milyonlarca Liralık Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Akıl almaz dolandırıcılık olayını aydınlatan KOM ekipleri 110 şüpheliden 79’unu yakaladı. Aralarında kamu çalışanları ve banka personellerinin de olduğu şüphelilerden 27’sinin serbest bırakıldığı, 52’sinin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği bildirildi.

01 Haziran 2021 Salı, 17:53
Mersin Merkezli 14 Farklı İlde Kurdukları Fason Şirketlerle Milyonlarca Liralık Vurgun Yapan Çete Çökertildi
-

Alınan bilgilere göre Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada Fason (resmiyette kurulu bulunan ancak faaliyet göstermeyen işyeri) şirket kurdukları, bu şirketlerle alakası olmayan şahısları para karşılığında SGK’lı çalışan gösterdikleri tespit edilen çok sayıda şüpheli yakalandı. Yapılan incelemelerde fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterilen şahıslara İŞKUR üzerinden pandemi döneminde verilen İşsizlik ödemesi adı altında her ay 1.168 TL para yardımı aldırdıkları, aynı şekilde şahısları İş Başı Eğitim programına dahil ederek, İŞKUR tarafından şahıslara aylık ödenen 600 TL İş Başı Eğitim ödemelerini aldırdıkları tespit edilen şüphelilerin, kurmuş oldukları fason şirketler üzerinden naylon fatura düzenleyerek, gelir giderlerini kanuna uygun göstermeye çalışarak 213 Vergi Usul Kanuna Muhalefet suçunu işledikleri de ortaya çıktı.
 
Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüpheliler tarafından fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterdikleri şahıslara usulsüz (bireysel kredi kartı, ticari kredi kartı, avans kredi, bireysel kredi) kullandırdıkları ve bu kredi kullandırma karşılığında kredi kullanan şahıslardan %10-20 arası komisyon aldıkları da belirlendi.
 
Yine şüphelilerin, vergi İndiriminden faydalanarak emekli olmak isteyen şahıslarla 5 Bin TL ile 20 Bin TL para karşılığında anlaştıkları şahıslar adına tahlil sonuçlarını etkilemek sureti ile sahte engelli sağlık kurulu raporu aldırarak vergi indiriminden faydalanmak sureti ile emekli olmalarını sağladıkları, bu usulsüzlükleri vergi, SGK ve İŞKUR Müdürlüklerinde çalışan memurlara rüşvet karşılığında kâğıt üzerinde usulüne uygun olarak gösterdikleri tespit edilmiş, toplamda 168 ayrı olay gerçekleştirdikleri anlaşıldı.
 
Aralarında kamu personelleri ve banka çalışanlarının da bulunduğu zanlıların, organize şekilde hareket ederek kurmuş oldukları fason şirketler üzerinden; Vergi Dairesi Başkanlığını 2.696.398,62 TL, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını 16.307.721,70 TL, İŞKUR Müdürlüğünü 1.609.053,07 TL ve SGK bildiriminde bulundukları şahıslar aracılığı ile  1.609.053,07 TL olmak üzere 2020 yılında kamu kurum ve kuruluşlarını toplam 21.664.223,31 TL zarara uğrattıkları tespit edildi. Ayrıca geçmiş yıllar zararları ile birlikte devleti uğratılan tahmini zararın 150.000.000 TL olduğu da ifade edildi.
 
Soruşturma kapsamında 16 hedef şüpheli ve hedef şüpheliler ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen 110 şüpheliden 79’u yakalandı. Şüphelilerden 27’sinin serbest bırakıldığı, 52’sinin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği, diğer zanlıları ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan yazılı açıklamada; ‘’Polis Teşkilatı halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız sürekli devam edecektir’’ ifadeleri kullanıldı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı