Mersin Metrosunun Projesinde Güzergah Değişiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni projenin hem maliyetinin düşük olacağını hem de metro hattının Şehir Hastanesi, yeni otogar ve üniversiteye kadar uzanacağını söyledi.

20 Kasım 2019 Çarşamba, 13:25
Mersin Metrosunun Projesinde Güzergah Değişiyor
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ve il genelindeki kadın muhtarların davetli olduğu etkinlikte Mersin için büyük önem taşıyan Metro projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Metronun hem güzergahını değiştirecek, hem de maliyetini düşürecek bir proje hazırlayacaklarını ifade eden Başkan Seçer, Metro hattının Şehir Hastanesi, yeni otogar ve üniversiteye uzanacağını söyledi.

Kadın istihdamını artırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Seçer, kadın muhtarlardan mahallerinde ihtiyaç sahibi olan 2’şer kadını bildirmeleri halinde hemen işe alacaklarının sözünü verdi.

19 kadın muhtar ve meclis üyeleri katıldı

Kadın Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte 19 kadın muhtar ve kadın belediye meclis üyesi yer alırken, 2 muhtar mazeretleri nedeniyle katılamadı. Başkan Seçer, en son muhtarlar toplantısında, kadın muhtarlara özel bir toplantı yapma kararı aldıklarını ve sözlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, “805 mahalle, 21 kadın muhtar. Oran çok düşük. Yüzde 3 bile değil. Gelecek senelerde bu sayı biraz daha artabilir. Biraz çalışmamız lazım. Kadın muhtar sayısını artırmamız lazım. Belediye Meclisi’nde de durum farklı değil. 6 kadın Belediye Meclisi üyemiz var. Benimle beraber 78 Belediye Meclisi üyesi var. Yüzde 8 gibi çok düşük bir oran. Bu sayının artması lazım” dedi.

“Mümkün olduğunca kadınlarla çalışalım”

Kadın çalışan sayısını artırmayı önemsediklerini belirten Başkan Seçer, “Kadınlar üstlendikleri işi daha iyi yapıyor. Genetik kodları öyle. Sokakları, parkları temizletemiyorduk. Şimdi gidin bir bakın. Geçtiğimiz günlerde evden çıktım. Bir kadın çalışanımız kaldırımları süpürüyor. Aracı durdurdum. İşine öyle bir odaklanmış, öyle bir çalışıyor ki. Bu insanların çalışmaya, ekmeğe ihtiyacı var. İlçe başkanının, il başkanının torpiliyle gelse böyle çalışmaz. Otobüs için 73 personel aldık 34’ü kadın. Vatandaşla yüz yüze olunan görev alanlarında mümkün olduğunca kadınlarla çalışalım diyoruz. Karar alma mekanizmalarında 8 kadın daire başkanımız var. Bunu belediyenin her kademesine yaymak istiyoruz. 10 bin çalışanımız var. Büyük bir insan kaynağı. Burada kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamak durumundayız” diye konuştu.

“Çok çalışıyoruz. Bu konuda tevazu gösteremeyeceğiz”

Mahalle muhtarlarıyla iletişimi de önemsediklerini belirten Başkan Seçer, “Muhtarlarla iletişimim fena değil. Hata benden kaynaklıysa düzeltiriz. Kalbim belli. İletişim kurmak istiyorum. Bazı muhtarlarımız sürekli benle görüşmek istiyor. Bu fiziken mümkün değil. Herkese yetişme şansım yok. Daire başkanlarıyla iletişimi de öğrenmemiz lazım. Lütfen anlayış gösterin. Art niyet yok. Çalışıyoruz. Zamanımız dar. Herkes hizmet bekliyor. Bizim çok çalışmamız lazım. Çok çalışıyoruz. Bu konuda tevazu gösteremeyeceğiz” dedi.

“Amacımız Mersin’e hizmet etmek”

31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana geçen 8 aylık sürede, belediyede yapılan çalışmalar hakkında kadın muhtarlara bilgi veren Seçer, “Çok açık konuşuyorum, ciddi bir kadrolaşma olmuş. Aşağı çekiyorlar bizi, provoke ediyorlar. Bunlarla mücadele ettik” ifadelerini kullandı. Seçer, amaçlarının Mersin’e hizmet etmek olduğunu, bunun için her kesimle iletişim kurduklarını belirtti.

6 bin 800 kişi Halk Kart aldı

Göreve geldiklerinde Dosteli Marketler’in verimsiz, faydasız olduğunu gördüklerini, bunun üzerine bu marketleri kapatıp, sosyal yardımlar için Halk Kart uygulamasına geçtiklerini anlatan Başkan Seçer, şunları söyledi: “6 bin 800 kişi bizden kart aldı. Ne zaman tespit edildi bunlar? Bizden önceki dönemde. Devletten de yoksulların kaydını aldık. Gidip ilçe başkanlıklarından almıyoruz bunu. Çalışmalarımız sürüyor, 10 bine kadar çıkacak. Gidiyor mahallesinin bakkalından alıyor. Mahalle esnafına da katkı sunuyor, evine yardım da giriyor. 7 bin 200 öğrenci yardım alıyor. Var mı alamayan? Geçen seneden kalan 500 lirayı da yatırdık, 1250 lirayı da yatırdık. Kriz, tasarruf öğrenciye, yoksula olmaz. Tasarrufu arabadan yap, benzinden yap. Arabalar çifter çifterdi. Fazlalıkları iade ettik. 4 bin 200 öğrenci kurs alıyor. Gidin bakın, gözünüze eğreti gelen bir şey varsa gelin bana söyleyin. Öğretmeninden öğrencisine, sınıfına kadar. Çocuklar tiril tiril ortamda ders alıyor. Fırsat eşitliği eğitimde. Orada iyi eğitim verirsek, o çocuklar iyi üniversitelere gitmek için fırsat bulacak. Yani kendi parasıyla. Belediyenin parası benim param değil, senin paran. Öğrencilerin otobüs ücretine zam yapmayacağım sözüm söz. Diğerleri akaryakıt fiyatlarına göre değişebilir ama öğrenci 1 lira olarak kalacak.”

“Çorba ve süt önemli dokunuşlar”

Başkan Seçer, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7, Tarsus’ta 9 okulda haftada 55 bin ile 56 bin paket süt dağıtmaya başladıklarını da belirterek, Mayıs ayına kadar 1 milyon 250 bin paket süt dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Seçer, “Bunları devletin düşünmesi lazım. Çocukların beslenmesine, spor faaliyetine, sanat faaliyetine devletin aile gibi sahip çıkması lazım. Biz bunu yapıyoruz. Küçük gibi görünebilir ama bunlar önemli dokunuşlar. Her sabah sıcak çorba dağıtıyoruz. Küçük gibi görünebilir. Ama sabah okula aç giden, evinde yiyecek ekmeği olmayan öğrenci için o çorbanın değeri ölçülmez” dedi.

“Toplum kahir ekseriyetle bizden memnun”

Hizmetleri planlarken 5 yıl sonraki seçimleri değil, Mersin’in çıkarlarını düşündüklerini ifade eden Seçer, “Her ne olursa olsun bir beş yıl daha kazanmak derdinde değilim. Çok iyi hizmetler yapacağız. Yolumuz belli. Yolumuz hizmet yolu. Vatandaş da yapılan hizmetin karşılığını verecektir. Toplum kahir ekseriyetle bizden memnun. Bir kere samimiyetimizi biliyor. Anket yaptırıyoruz. ‘Bu adama güveniyorum’ diyor. ‘Bu adam haklarımızı korur. Bizi küçük görmüyor’ diyor. Toplum bizden büyük hizmetler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi ve otogara Metro ile ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kadın muhtarlarla buluşmasında, Mersin’in ulaşım sorununa köklü çözüm getirecek Metro projesiyle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.
Daha önceki dönemlerde hazırlanan Metro projelerinde Mezitli-Gar arasında bir Metro hattı yapılmasını öngörüyordu. Şehir Hastanesi, yeni otogar ve Mersin Üniversitesi ise bu projelerde yer almıyordu. Başkan Vahap Seçer, yolcu potansiyelini dikkate alarak, bu 3 noktayı da içine alan yeni bir Metro projesi hazırlayacaklarını belirterek, “Metro kesin olacak. Muhtemelen haftaya lansman yapacağız. Şehir Hastanesi ve otogar hattına yüzeyden metro, Fuar Alanı kavşağından Üniversiteye tramvay olacak. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Mezitli-Gar hattı değil. Akdeniz’e de girelim dedik. Akdeniz de Metro’dan faydalanacak. Eski otogardan başlayıp Siteler’den geçecek, Şehir Hastanesi’ne, oradan yeni otogara inecek” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konuşmasının ardından kadın muhtarlar söz alarak, görüş ve önerilerini, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Kadın muhtarlar, Başkan Seçer ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Burhan olcay
23:30
22 Kasım 2019 Cuma
Sevgili başkan.tecedeki hobi bahçesine bir çözüm bekliyoriz
46.155.228.39
Rukiye seymen
20:38
21 Kasım 2019 Perşembe
Kazmayı ne zaman varacaksınız sayın Başkan bide yeni hava limanı ne zan açılacak tarihi bellimi
176.220.64.195
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor