Mersin Mezitli Belediyesinin Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya Örnek Oldu

Mersin'in Mezitli Belediyesi, Kanada'nın Niagara Falls Belediyesi ile kardeş şehir olacak, iki şehir arasında imzalanacak protokolden sonra, Mezitli'nin uyguladığı Kadın Üretici Pazarı projesi, başata olmak üzere çok sayıda proje Kanada’da da uygulanacak.

25 Ekim 2018 Perşembe, 17:09
Mersin Mezitli Belediyesinin Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya Örnek Oldu
-

Mezitli Belediyesi ve Niagara Falls Belediyesi kardeş şehir olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan görüşmelerle işbirliği güçlendirilerek protokol imzalanacak. Niagara Falls Belediyesi, başta Kadın Üretici Pazarı olmak üzere çok sayıda proje Kanada’da da uygulamaya da karar verdi.
Kanada’nın Niagara Falls kentine giden Mezitli Belediye Meclisi Üyeleri iki kent arasında kardeş şehir görüşmeleri yaptı. Niagara Falls Belediyesi’nin daveti üzerine Kanada’ya giden, Şenol Çavuş, Ünal Kara, Ahmet Polat ve Müslüm Duru’dan oluşan heyet, burada Ontario NDP Niagara Falls Milletvekili Wayne Gates, Niagara Falls Belediyesi Yetkilisi Wendy Canavan, CHP Kanada Birlik Başkanı Halil Sivri, çeşitli siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerde bulundular. Konuk olduğu yetkililere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın selamını ileten Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli’de gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdiler.
‘KARDEŞ ŞEHİR OLMAK HER İKİ KENT İÇİN KARŞILIKLI FIRSATLAR SUNUYOR’
Niagara Falls Belediye Meclis Salonunda yapılan karşılıklı sunum sonrası Niagara Falls Belediyesi, Mezitli Belediyesi ile‘Kardeş Belediye’olarak her türlü anlaşma ve protokol imzalamaya hazır olduklarını ifade edildi.
Toplantıda Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen başta Kadın Üretici Pazarı, Örgü Evi, Güneş Park, Çocuk Gündüz Bakımevi gibi projeleri Kanada’da uygulamak istediklerini ifade eden Niagara Falls Belediyesi Yetkilisi Wendy Canavan,“Önümüzdeki dönemde söz konusu projeleri ve uygulamaları yerinde görmek amacıyla Mezitli’ye gelmek istiyoruz. Kardeş şehir olma her iki kentimiz için de çok önemli fırsatlar soracaktır. İmzalanacak ‘Kardeş Belediye’ anlaşmasının iki kent için de çok önemli bir bilgi alışverişine olanak sağlayacağına inanıyorum”dedi.
‘HER YÖNÜYLE MUTLU OLDUĞUMUZ BİZ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK’
Kanada Nıagara Falls Belediyesi İle Mersin Mezitli Belediyesi arasında ikili ilişkileri eğitim, kültür ve ekonomik açıdan geliştirmek adına ziyarette bulundukları bilgisini veren Mezitli Belediye Meclisi Üyeleri,“Çok faydalı görüşmelerin yapıldığı bir ziyaret oldu. Gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlik nedeniyle Nıagara Falls Belediyesi yetkilileri ve Kanada’da yaşayan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ziyaretin bizi en çok gururlandıran tarafı ise projelerimizin birçoğunun Kanada’da uygulanabilmesi için çalışma yapılması kararı oldu. Belediyemiz ve ülkemiz adına gurur duyduk”şeklinde açıklamada bulundular.
‘KANADA’NIN PROJELERİMİZİ UYGULAYACAK OLMASI GURUR VERİCİ’
Kardeş şehir olmanın asıl amacının iki kent arasında sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğinin sağlanmasının olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise“Meclis üyesi arkadaşlarımızın aktardığı bilgiler bizi son derece mutlu etmiştir. Özellikle, Kadın Üretici Pazarı, Örgü Evi, Güneş Park, Çocuk Gündüz Bakımevi gibi projelerimizin beğenilerek Kanada’da uygulanmak istemesi bizi ayrıca gururlandırmıştır. Kardeş şehir olmanın da amacı budur zaten. Her türlü konuda işbirliği yapma yolu açılıyor. Karşılıklı yapılan ziyaretler sırasında insanlar birbirlerini ve kentleri tanıyor, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kuruluyor. Şehirler birbirlerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı buluyorlar. Daha ilk görüşmelerde bu denli büyük yol kat etmek bize ayrı bir gurur vermiştir’’diye konuştu.
Mersin Mezitli Belediyesinin Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya Örnek Oldu
Mersin Mezitli Belediyesinin Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya Örnek Oldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”