Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasar Hızla Giderildi

Mezitli'nin Çevlik Mahallesi’nde yaşanan heyelanda zarar gören yolda çalışmalarını hızlı bir şekilde başlatarak, yolu ulaşıma tekrardan açtıldı.

25 Ocak 2019 Cuma, 19:19
G: 26.01.2019 - 12:55
Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasar Hızla Giderildi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Mezitli İlçesi Çevlik Mahallesi ile Eski Mezitli Mahallelerini birbirine bağlayan ana bağlantı yolunda aşırı yağıştan dolayı meydana gelen heyelan sonucu zarar gören yolda hızla çalışmalarına başladı.
Yol güvenliği sağlandı
2 ekskavatör, 2 kamyon,1 loder ve 6 personelle bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, 40 kamyon taş malzeme ile yol alt aksına taş duvar örerek yol güvenliğini sağladı.
Hemen ardından Q60 genişliğinde büz borularla 20 metre yağmursuyu drenaj hattı döşeyen ekipler, son olarak 50 kamyon stabilize malzeme serimi gerçekleştirerek heyelan sonucu zarar gören yolu 5 gün gibi kısa bir sürede ulaşıma açtı.
Uğuz: “Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri olaya en seri şekilde müdahale etti”
Çevlik Mahalle Muhtarı Ali Uğuz mahallesinde gerçekleştiren çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek,“Burası Eski Mezitli-Çevlik ana bağlantı yolumuz. Bu yol çok işlek. Buradan Eksi Mezitli’ye inebiliyoruz ve karşıdaki Fındıkpınarı yolundan daha kestirme olduğu için vatandaşlar bu yolu daha fazla kullanıyor. O yüzden bu yolun devamlı açık tutulması lazım. Devamlı işlek hale getirmemiz lazım. Şu anda da Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri çalışıyor. Ben 55 yaşındayım, 1950’li yıllara aklım eriyor. Burada böyle bir heyelan olayı olmadı daha önce. Allah’tan geldi bu afet yapacak bir şey yok ama en seri şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri olaya müdahale etti ve vatandaşın mağduriyetini gidermeye çalıştı”dedi.
“Vatandaşlar çalışmadan oldukça memnun”
Bu yıl bölgede aşırı yağış yaşandığını dile getiren Uğuz,“Yağıştan dolayı ayın 15’inden sonra bir heyelan oldu. Heyelandan dolayı da biz yolu 3-5 gün kapatmak zorunda kaldık. Yolu kapattıktan sonra da gerekli girişimde bulundum. Bu yol Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Sağ olsun daire başkanlarım, müdürlerim buraya geldiler, baktılar. Hemen anında 2 tane makine indirdiler. Biri ile yukarıda kaya sökülürken, biri ile de burada yeri açarak kaya dolgu yapıyoruz. Çok güzel ve verimli bir çalışma yaptık. Vatandaşlar da bu çalışmadan oldukça memnun. Şu anda da yolu açarak çalışır duruma getirdik. Birkaç günlük daha işimiz var. Şu anda büz atılıyor. Burada yaklaşık 10 gündür güzel bir ekip çalışması var. Allah razı olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve çalışan ekibine çok teşekkür ediyorum. Yolunun açık olmasını diliyorum. Allah’a emanet olsun, Allah yar ve yardımcısı olsun. Çok güzel bir hizmet oldu. Yolu da şu anda çalışır vaziyette açtık”şeklinde konuştu.
Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasarı Hızla Giderildi
Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasarı Hızla Giderildi
Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasarı Hızla Giderildi
Mersin Mezitli İlçesi Çevikli Mahallesindeki Heyelanın Verdiği Hasarı Hızla Giderildi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor