Mersin Mezitli'de Bir Gecede Çöp Kovalarını Çaldılar

Mezitli Belediyesi’nin 1. dereceden sit alanı olan Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde üzerine bölgeye yerleştirdiği çöp kovalarının tamamı çalındı.

22 Temmuz 2019 Pazartesi, 14:44
Mersin Mezitli'de Bir Gecede Çöp Kovalarını Çaldılar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mezitli Belediye ekipleri, vidalı oldukları yerden sökülerek çalınan çöp kovalarının yerine yenilerini taktı.
Mezitli Belediyesi’nin yaşama geçirdiği hizmetlere yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce kırılarak tahrip edilen belediye hizmetlerine şimdi de hırsızlar dadandı. Mezitli Belediyesi’nin çalışmalarından birisi daha hizmet düşmanlarının saldırısına uğradı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tarihi Soli Pompeiopolis harabelerinin yanında oluşturulan Sütunlu caddeye çöp kovaları yerleştirilmişti. Bölgenin 1. dereceden sit alanı olmasına karşın yerleştirilen ahşap çöp kovaları kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılarak ya da kırılarak tahrip edilmişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu kez bölgeye metal dekoratif çöp kovaları yerleştirdi. Ancak bu kezde yerleştirilen kovalar bağlı oldukları vidalardan sökülerek çalındı.
DAHA ÖNCE DE BENZER SALDIRILAR YAPILMIŞTI
Daha önce de parklarda çöp kovası, bank, kamelya, pergola ve oyun gruplarını yerlerinden sökülmüş, vatandaşların sorunsuz bir şekilde denize girebilmesi için yapılan seyyar duş ve tuvaletler kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, halkın kullanımı için kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan çöp kutuları gerek yakılarak gerekse darbe ile kırılarak yok edilmiş, şezlonglar denize atılmış, Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesine yapılan bisiklet yolu kepçe ile kazılmış, mermer ve ahşap döşemeler kırılmıştı. Hırsızlık ya da hizmetlerin tahrip edilmesinden dolayı oluşan zarar önemli rakamlara ulaştı.
“VERİLEN ZARAR YÜKSEK BOYUTLARA ULAŞTI”
Vatandaşın vergileriyle daha güzel bir Mezitli oluşturmak için çabaladıklarını ancak bu tür saldırıların çalışanlarının da motivasyonunun bozduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yaşanılabilir bir kent ve halkımızın tüm imkânlarından yararlanabilmesi için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek, kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz. Takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Ürettiğimiz hizmetleri korumak o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır. Belediyemize verilen zarar yüksek boyutlara ulaştı” dedi.
"HALKIMIZ HİZMETLERİ KORUMAYA DESTEK OLMALI”
Hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaparak, her zaman olduğu gibi vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmasını isteyen Başkan Tarhan, “Yapılan hizmetlerimizin hepsi vatandaşlarımız için. Korumak, kollamak, geleceğe bırakmak hepimizin görevidir. Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmaları ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz" diye konuştu.
Vakit kaybetmeden ekiplerin çalışmalara başlayarak mevcut alanda yenileme çalışması yaptığının altını çizen Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapılan bu saldırıların hizmetlerimizi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bizler daha önce mezbelelik olan bir alanı nasıl güzelleştirdiysek yine el ele verir en iyisini yine Mezitlililerin hizmetine sunarız"

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Sedat
12:09
23 Temmuz 2019 Salı
O kadar Suriyeli alınırsa iyi oluyor Mersin'e. Güzelim medeniyet şehri yobazların başkenti oldu. Mersin halkı 1000 liralık kira evlerini 1500 veriyorlar diye Suriyelilere verirse olacağı bu. Mersin halkı her şeyi hak ediyor. Lanet bir halk. 5 yıl sonra CHP bu kadar Suriyeliye oy hakkı verdiklerinde kaybedecek. Lanet olsun milyon kez bu halka. Bir de sokakta herkes isyan ediyor da o kadar Suriyeli kimlerin evinde kiracı.
62.248.86.245
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”