Mersin Mezitli'de Kütüphane Sokağa İndi

Toroslar’ın tepesinden Akdeniz sahiline kadar hayata geçirdiği onlarca kütüphane ile örnek bir belediyecilik hizmeti veren Mezitli Belediyesi, Akdeniz Rotary Kulübü ile birlikte çok konuşulacak bir projeye daha imza attı.

29 Ağustos 2019 Perşembe, 11:59
G: 29.08.2019 - 12:02
Mersin Mezitli'de Kütüphane Sokağa İndi
-

Mezitli Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü yanında bulunan parkta, vatandaşların ücretsiz olarak kitap alıp okuyup geri getirebileceği Sokak Kütüphanesi projesini başlattı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta, okuma severler kitap bağış izdihamı oluşturdu.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Bahar Tufan ve kulüp üyeleri, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi’nin konuğu olarak farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve vatandaşların katıldığı açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
MEZİTLİ BELEDİYEMİZLE PROJE ÜRETMEK GURUR VERİCİ
En güzel yatırımın kitaba olan yatırım olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Bahar Tufan, vatandaşların kitaba daha kolay ulaşabilmesi için sokak kütüphanesini başlattıklarını söyledi. Topluma yararlı her projede Mezitli Belediyesi’ni yanlarında bulmaktan mutlu olduklarını ifade eden Tufan, “Mezitli Belediyesi’yle ortak projede yer almak bizim için her zaman gururdur. Bizim için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Sokak Kütüphanesinde kitaplar ücretsiz alınıp okunabiliyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz okudukları kitapları düzgün muhafaza etmeleri ve yanında bir kitap daha hediye getirmeleri. Mezitlililerin desteğiyle Sokak Kütüphanemizi daha zengin hale getirmek istiyoruz” dedi.
HER EVDE BELEDİYEMİZİN KİTAPLARINDAN VAR
Mezitli'nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini ifade eden Başkan Tarhan, "Mezitli'de yaşayan her vatandaşımızın kitaba en kolay şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz çok sayıda projemiz var. Öncelikle çocuklarımız arasında kitap okumayı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak adına belediyemiz tarafından bastırılan binlerce kitabın dağıtımını yaptık. Hemen her evde Belediyemiz tarafından dağıtılan kitaplardan var. Bunun yanında Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Gençlik ve Kültür Evimizi büyük bir kütüphane haline getirdik. Kafe Kütüphanemiz kitap okumanın yanında ders çalışmak ve kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olduğu bir mekan haline geldi. Torosların tepesinde Mihrican Yaylasında kır kütüphanesi açılmasını sağladık. Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Down Kafe'yi de aynı zamanda büyük bir kütüphane haline getirdik. Bununla da yetinmedik, minik çocukların kitaplarla kaynaşması için Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı'nı açtık. Mezitli halkının buluşma noktası olan gönüllü evlerimizde yüzlerce kitabın yer aldığı kitaplıklar oluşturduk. Tüm Mezitlilileri kitap okumaya davet ediyorum" dedi.
FARKLI NOKTALARDA SOKAK KÜTÜPHANELERİNİ ÇOĞALTACAĞIZ
Kitapseverlere kentin farklı noktalarında modüler kitap okuma yerleri oluşturacakları müjdesini de veren Başkan Tarhan, “Mezitli’de oturan herkesin kitaba ulaşması için çalışma yapacağız. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere, dileyen herkese kitap satışı izni vereceğiz. Bu insanlarımızın kitaba ulaşmasına destek sağladığı gibi sokak ekonomisine de katkı sunacak. İş arayan gençlerimize geçici bir çözüm yolu olacak. Zaman zaman bunun örneklerini gördük. Mezitli Kent Konseyimizin Çocuk Komitesi üyeleri sahilde kitap satarak, eğitime katkı olması amacıyla bağışladılar. Yine belediyemizin önünde yer verdiğimiz ilköğretim öğrencileri sattıkları kitaplarla okul ihtiyaçlarını karşıladılar. Down Sendromlu çocuklara destek için kitap satışları yapıldı. Düzenlediğimiz Kitap Festivali ile hem önemli şair ve yazarları kitapseverlerle buluşturduk hem de bu sektörün canlanmasına katkı sunduk” diye konuştu.

“MAALESEF OKUMAYAN BİR TOPLUMUZ”
Türkiye’nin dünya sıralamamasında en az kitap okuyan ülkelerden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Toplumsal refahın artmasının tek yolu eğitim seviyesinin yükselmesidir. Gerçek anlamda demokrasi için toplum olarak daha aydın olmak zorundayız. Daha aydın olmanın yolu da önce çok okumaktan geçer. Maalesef okumayan bir toplumuz. Biz bu seviyeyi yükseltmeye çalışıyoruz. Yarınlarda her köşede bu kitap okuma kulübelerinden görebileceksiniz. Biz de farklı projelerimizle bunu pekiştireceğiz. Kültüre, sanata ve kitaba daha fazla yer vererek Mezitli’yi dünyada daha iyi yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”