Mersin Mut Belediyesine İçişleri Bakanlığından Soruşturma

İddiaya göre, Mut Belediyesinin 2014 ve 2016 yılları arasında Encümen ve Meclis kararlarıyla gerçekleşen bazı usulsüz ve kanuna aykırı işlem nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi.

19 Kasım 2017 Pazar, 07:29
Mersin Mut Belediyesine İçişleri Bakanlığından Soruşturma
-

Mut Son Dakika internet sitesinde yer alan haber şu şekilde;
İddiaya göre, Mut Belediyesinin 2014 ve 2016 yılları arasında Encümen ve Meclis kararlarıyla gerçekleşen bazı usulsüz ve kanuna aykırı işlem nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi.
 
Alınan bilgiye göre, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve aralarında Başkan Yardımcıları, vekilleri, eski ve yeni Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ile önceki Belediye Başkanı Murat Orhan’ın da aralarında bulunanlar hakkında, savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
 
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 2014 ve 2016 yılları arasında Mut Belediyesinde Encümen ve Meclis Kararlarıyla gerçekleşen bazı usulsüz ve kanuna aykırı işlem iddiaları hakkında ön incelemesini tamamladı. Altı maddeden oluşan ön inceleme sonucunda, 5 maddede Devlet İhale Kanununa, Belediye Kanununa ve Bakanlar Kurulu Kararlarına aykırılık tespit eden Genel Müdürlük, raporunu İçişleri Bakanlığına sundu. Bakan Süleyman Soylu imzasıyla ilgililer ve sorumlular hakkında soruşturma izni verildi. Konuyla ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ön inceleme raporunda soruşturma izni verilmesine gerekçe gösterilen işlemler, 28.5.2015 ve 19.4.2016 tarihlerinde gerçekleştirilen kiraya verme ihalelerinde Bütçe Kanununda belirtilen parasal sınırları aştığı halde kiraya verilmesinden dolayı Devlet İhale Kanununa aykırı olması. Belediyeye ait Mut iş Ltd. Şti’ ne encümen kararı ile parkomat ihalesinin verilmesinden dolayı Belediye Kanununa aykırı davranılması, İçişleri Bakanlığının onayı alınmadan, Belediye Meclis Kararıyla, en son kesinleşmiş hiçbir geliri olmayan Mut iş Ltd. Şti ’ne hizmet aracı satın alınıp borçlanmasına karar verilmesi ve satın alma işleminin gerçekleştirilerek şirketin borçlandırılmasından dolayı Belediye Kanununa aykırı hareket edilmesi, Mut iş Ltd. Şti ’den Belediyeye araç kiralanmasından dolayı Bakanlar Kurulu Kararına aykırı davranılması. 2014 ve 2016 yılları arasında gerçekleşen 5 adet ihalede açık ihale usulü kullanılmamasından dolayı Kamu İhale Kanununa aykırı hareket edilmesi. Konuyla ilgi Başkan Yılmaz’a sorulduğunda sessiz kalmayı tercih etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”