Mersin Mut'ta Zeytin Hırsızlığı Arttı: Üreticiler Güvenlik İçin Nöbet Tutmaya Başladı

Mersin'in Mut ilçesinde zeytin hırsızlıklarının artması nedeniyle üreticiler, akşamları zeytin bahçelerinde nöbet tutmaya ve araçlarıyla devriye gezme kararı aldı. Türkiye'nin zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olan Mut ilçesinde, bu yıl hırsızlık olaylarının artması üzerine üreticiler, zeytin bahçelerinde güvenliği sağlamak amacıyla önlemler almaya başladı.

18 Kasım 2023 Cumartesi, 01:34
Mersin Mut'ta Zeytin Hırsızlığı Arttı: Üreticiler Güvenlik İçin Nöbet Tutmaya Başladı
-

Mahalle Muhtarı Yakup Ceylan, "On yıllık mahalle muhtarıyım. Şu anda zeytin sezonuna girmiş bulunmaktayız. Geçen yıllarda zeytin hırsızlığı olmuştu, bu yıl da zeytini koruma amaçlı bahçelerimizde devriye geziyoruz. Vatandaşlarımızın ürünlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Zeytin fiyatları biraz yüksek olduğu için bu yola başvurduk" dedi.
Mut Ticaret Odası Meclis Başkanı Sezer Şahin, zeytin fiyatlarının yüksek olması ve rekoltenin düşük olması nedeniyle üreticilerin zeytinleri bir an önce toplama telaşına girdiğini söyledi. Fiyatların cazip olması ve hırsızlık korkusuyla üreticilerin önlem aldığını belirten Şahin, "Üreticiler hırsızlık korkusuyla zeytinlerini bir an önce toplama telaşına girdiler. Fiyatların geçen yıllara oranla yüksek olmasından dolayı özellikle bahçeden zeytin toplayarak para kazanmak isteyen hırsızlık olayları çoğaldı. Üreticilerde hırsızlık korkusu başladı. Bundan dolayı bahçe sahipleri nöbet beklemeye ve sabaha kadar araçlarıyla devriye gezmeye başladı" diye konuştu.
Zeytinin Mut ilçesinde önemli bir ekonomik kaynak olduğunu vurgulayan Şahin, hırsızlık olaylarının önlenmesi için üreticilerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Zeytin üretiminin yüzde 20'sinin Mut ilçesinde gerçekleştiğini belirten Şahin, "Bu sene 300 bin dekar alanda 15 milyon adet ağaçtan 130 bin ton zeytin, 10 bin ton ise yağ rekoltesi bekleniyor. Zeytin hasadı erken başladı. Zeytinin erken toplanmasının başında zeytin hırsızlığı geliyor. Üretici aylarca bakım yapıyor, bir bakıyorsunuz ki zeytinliklere sizden önce hırsızlar girmiş zeytinlerinizi çalıyor. Yerel yöneticilerle çok sıkı bir iş birliği içindeyiz. Hırsızlığın önlenmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Hırsızlık mağduru üretici Birol Ay ise bahçesine geldiğinde zeytinlerinin toplandığını görerek şaşkına döndüğünü ifade etti. Hırsızlık olaylarına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu düşünen Ay, "Bahçemizde hırsızlara karşı nöbet tutmamız gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor