Mersin Ramazan Ayını 90 Davulcuyla Karşıladı

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Mersinliler tarafından coşkuyla karşılandı. 90 davulcunun aynı anda tokmaklarını davulla buluşturduğu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

27 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:39
Mersin Ramazan Ayını 90 Davulcuyla Karşıladı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Cuma namazı çıkışında etkinliğe katılırken, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, Ramazan coşkusunu takipçileriyle paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının kültürünü yaşatmak ve Ramazan ayını coşkuyla karşılamak amacıyla düzenlenen ‘Davulun Sesi Mersin’den Hoş Gelir’ etkinliği Mersinlilerden yoğun ilgi gördü.
Cuma namazı sonrasında Ulu Camii Meydanı’nda bir araya gelen Mersinliler, 90 davulcu ile birlikte Ramazan ayının gelişini kutladı. Küçük büyük birçok Mersinlinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte baş davulcunun önderliğinde Ulu Camii Meydanı’ndan Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortej, birlik ve beraberlik mesajı içeren Ramazan ayı manileri ile vatandaşları selamladı. Başkan Kocamaz da kortejde yerini aldı. Renkli görüntülerin sahne olduğu etkinlikte, bu anı ölümsüzleştirmek isteyen Mersinliler cep telefonları ile etkinliği görüntüleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikte davulcular ve vatandaşlarla beraber yürüyüşe katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğe katılan 90 davulcunun, 90 gün süren üç ayları temsil ettiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “Mersin’de Ramazan kültürünün oluşmasını ve yaşatılmasını arzu ediyoruz. Bu yıl da Mersin’in her tarafında Ramazan etkinlikleri yapıyoruz. Merkezde ve ilçelerimizde Ramazan ve iftar etkinliklerimiz olacak. Bugün burada da yine Ramazan ayını karşılamak adına 90 davulcunun katılımıyla gerçekleştirilen bir etkinliğe imza attık” dedi.

Ramazan kültürünü yaşatmak adına Mersin’de bunun bir ilk olduğunu ve her Ramazan düzenlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar ise etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade etti. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı