Mersin Serbest Bölge Esir Kampı Gibi

Dev Tekstil İşçileri Sendikası açıkladığı Ekim ayı işçi hak ihlaleleri raporunda, Mersİn Serbest Bölgesinin adet bir esir kampı gibi olduğuna dikkat çekildi.

06 Kasım 2019 Çarşamba, 10:31
Mersin Serbest Bölge Esir Kampı Gibi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Dev Tekstil İşçileri Sendikası Çukurova Temsilciliğinden yapılan açıklamada Mersin ve özellikle Mersin Serbest Bölgede yaşanan hak ihlallerine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,Mersin Serbest Bölge’de her yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında işçiler zorla ücretsiz izne çıkarılıyor. İşçilerin hak kaybına uğradığı ücretsiz izinler bir kez daha gündeme geldi. Yaygınlaşarak devam edecek. Çeşitli sürelerde, farklı farklı fabrikalarda kısım kısım işçinin yahut da tamamının ücretsiz izne çıkarıldığı Mersin Serbest Bölge’de yaşanan bu haksızlıktan, buraya sipariş veren firmalar sorumludur.

Mersin Serbest Bölge’de çalışan işçilerin şikâyetleri şöyle: “Mersin Serbest Bölge esir kampı gibi. İşçilere köle gibi muamele yapılıyor. Ben hasta halde haftalarca çalıştım, izin alamadım. Ne zaman ki işler azaldı istemediğimiz halde izne gönderildim. Ve mesaimden kesildi. Ayrıca İŞKUR üzerinden alınan elemanlara psikolojik baskı yapılıyor. Konuştuğumuzda işten çıkarma ile tehdit ediliyoruz. Ben çok küfür, hakaret ve psikolojik baskıya maruz kaldım. En son işten ayrılma kararı verdim. Üç aydır iş bulamıyorum. İŞKUR üzerinden iş başvurusu yaptığım içinde İŞKUR’dan cezalı duruma düştüm.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklama devamında, Ayrıca yine bölgede bulunan ve işçilere haklarını vereceğiz diye isim değiştiren firmada işçilerin mağduriyeti sürdüğü belirtilirken İşçilerin hala daha haklarını alamadığı ve bu firmada da işçilerin ücretsiz izine çıkarıldığı bildirildi.

Serbest Bölgede yaşanan iş kazalarına da dikkat çekilirken açıklamada, Ayrıca Mersin Serbest Bölge’de 1 Kasım günü çalıştığı firmada öğle saatlerinde “iş kazası” geçiren bir işçi ambulansa hastaneye kaldırıldı. Yine 21 Ekim günü de bir başka işçi yine öğle saatlerinde motosiklet kazası geçirdiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı