Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında üretilen üzümlerin hasadı bu yıl ilk kez yapıldı. Atayurt mahallesinde gerçekleştirilen hasatta, Yalova incisi cinsi üzümler toplandı. Üretici Adnan Çınar, hasatla ilgili yaptığı açıklamada, "Silifke’de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı ve bereketli olmasını umuyorum" dedi.
Çınar, serasındaki 1,5 dönümlük bağından toplamda 200 kilo üzüm hasadı yapıldığını belirtti. Ayrıca, normal hasat sezonunun Haziran ayı sonunda başlayacağını, ancak örtü altında üretimin bir ay daha erken olmasının üreticilere önemli bir gelir sağladığını ifade etti. Atayurt Hali komisyoncularından Mustafa Bulut, "İlk hasat İstanbul ve Ankara’ya gönderiliyor" dedi.
Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, ilçe genelindeki 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını ve bu alandan 8 bin 500 ton üzüm hasadı yapılmasının beklendiğini aktardı. Ayrıca, Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, örtü altında yapılan üretimin metropol şehirlere önemli gelir sağladığını vurguladı.