Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası “GENÇ” Başkan Adayı “Hüseyin SEZGİN”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adaylığını 14 Aralık günü sosyal medya hesaplarından açıklayan Hüseyin SEZGİN, “Daha Genç Bir Anlayış” mottosu ile Mersinli esnafların karşısına çıktı.

29 Aralık 2021 Çarşamba, 14:42
G: 29.12.2021 - 14:50
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası “GENÇ” Başkan Adayı “Hüseyin SEZGİN”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
                Yerel Sivil Toplum Örgütlerinin yönetiminin artık genç nesillere bırakılması gerektiğini savunan Hüseyin SEZGİN Kimdir?
1988 yılında Diyarbakır dünyaya gelen Sezgin, ailesi ile beraber küçük yaşta Mersin’e yerleşti. İlkokul eğitimini Necati Bey İlköğretim Okulunda, ortaokul eğitimini ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda tamamladı. Erken yaşta ticarete atılan Hüseyin Sezgin, harfiyat, lojistik, taksi durağı işletmeciliği ve çeşitli yatırımlarla hayatına devam etti. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 
                AMAÇ VE VİZYON
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlere hazırlanırken, seçim tarihinden 45 gün önce Hüseyin SEZGİN büyük bir süprizle “Daha Genç Bir Anlayış” diyerek adaylığını açıkladı. Bizde bu süreçten sonra kendisine bazı sorular yönelttik ve aldığımız cevaplar gerçek bir esnaf olduğunu ortaya koydu. Neden aday olduğunu ve vizyonunun ne olduğunu sorduğumuzda, “ STK’lar yerel yönetimin bel kemiğidir, biz bu kaderi göreve adaylığımızı koymadan önce esnaflığımızı yapıyorduk, diğer esnaf arkadaşlarım sürekli olarak çeşitli şikayetlerde bulunuyordu ve bizlerde içlerinden biri olarak aynı sorunlardan müzdarip olduğumuzu farkındaydık, bizim aday olmamızı tetikleyen en başta ki unsur buydu.” diyerek vizyonunu anlatmaya devam etti. “ Nihai amacımız esnaflarımızın etkin bir biçimde rol oynayarak kendi sorunlarını çözebilen bir sistem oluşturmasını sağlamak biz buna “Etkin Esnaf Yaratma” diyoruz. Şuan da maalesef esnaflarımızın çoğu Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı kayıtlı olmak zorunda oldukları ve sektörlerinin dinamiklerini denetleyen bir kurum olarak biliyor, bununla beraber güncel yönetim bu bilinenin aksine odadan ne gibi fayda edebilecekleri ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi aktarmıyor, biz bile araştırmalar yapmadan önce sağlanan faydalar ile ilgili çok fazla bir bilgiye sahip değildik, ziyaret ettiğimiz esnaflarımıza bu faydaları anlattığımız zaman bazıları inanmıyor bile o kadar kopuklar odadan, ama dediğimiz gibi biz bu durumu tersine çevirip o etkinliği yaratacağız en başta ki vizyonumuz budur.”
 
                “DAHA GENÇ BİR ANLAYIŞ”
Sloganıyla dikkatleri üzerine çeken Sezgin, sloganını şu şekilde yorumluyor, “ Artık dünya saatlik değişiyor, maalesef bizim eski toprak diye tabir ettiğimiz büyüklerimiz şuan ki jenerasyona ayak uyduramıyor, biz asla büyüklerimizin yöntemleri yanlış demiyoruz, onların her bir kelimesi bizim için paha biçilemez ama günümüzde bu yöntemler maalesef yetersiz kalıyor, çünkü esnaf artık kendini cebinde taşıdığı akıllı telefonla bile güncelleyebiliyor. Dijital bir çağa geçtiğimiz herkes tarafından kabulleniliyor, esnaflarımızı daha iyi anlayabilmemiz için dijital çağın dinamiklerine hakim olmak gerekiyor, sadece bununla değil tabi ki odanın nüfusuna baktığımızda genç kuşağın sayısının arttığını gözlemleyebiliyoruz, onları anlayabileceğimize ve onlara cevap verebileceğimize emin olduğumuz için içlerinden biri olarak “Daha Genç Bir Anlayış” diyoruz.”
                HÜSEYİN SEZGİN ADAYLIĞINI SOSYAL MEDYADA ŞU ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞTI;
#DahaGençBirAnlayış mottosuyla çıktığımız bu yolda, şoförler odasının hak ettigi yerde olmadığını bununla beraber güncel yönetimin kriz yönetme ve problem çözme gibi konularda yetersiz kaldığına kanaat getirmiş bulunmaktayız. Dinamiklerimiz ve üretken projelerimiz ile "Etkin Esnaf Yaratma" adı altında tüm esnaflarımızı bu projelere dahil edip şoförler odasını daha ileri bir noktaya taşıyacağız aynı zamanda kendi problemini kendi çözen sistem mekanizması yaratacağız. Yerel yönetimde bel kemiği olan STK'ların artık genç kana ihtiyacı var, o yüzden bizde buradayız! Sizlerin huzurunda MERSİN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKAN ADAYLIĞIMI ilan ediyorum. ⚖️ Çok yakında projelerimizi sizlere açıklayacağız.

İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır.
-Victor Hugo

#HüseyinSezgin
 
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı