"Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi" Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen “2020 Yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen, ‘Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi Tanıtım Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

19 Ocak 2021 Salı, 22:04
"Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi" Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ile Abdulhamit Erguvan, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, AB Dış İlişkiler Koordinatörü Murat Ozan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Silifke Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeleri ve ÇİMSA yetkilileri katıldı.
Valiliğimiz koordinasyonunda Mersin Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali Ali İhsan Su, proje ile ilimizde deniz turizminden elde edilen katma değerin daha da yükseltilmesinin amaçlandığını kaydederek, bu çerçevede kentimizde deniz turizminden yararlanan turist sayısının artmasını ve deniz turizminden elde edilen gelirin daha da yükseltilmesini hedeflediklerini ifade etti.
Sözlerinin devamında proje kapsamında yapılacak temel faaliyetler hakkında bilgi veren Vali Su; “Proje kapsamında Sualtı Heykel Parkı Dalış Merkezi ile Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi olacak. Kafeterya, konaklama karşılama birimleri ve bunun gibi yerel tanıtıma yönelik çalışmalarımız olacak. Bu kapsamda çok güzel bir projeyi ilimize kazandırmış olacağız” dedi.
Vali Ali İhsan Su sözlerinin sonunda proje paydaşlarına ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Mersin Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi projesi ile Mersin’de turizmin deniz turizmi odaklı yaklaşım çerçevesinde geliştirilerek, deniz turizminden elde edilen katma değerin yükseltilmesi ve Mersin’deki deniz turizminden yararlanan turist sayısının arttırılması ve deniz turizmi kaynaklı gelirlerinin arttırılması hedefleniyor.
Ayrıca Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezinin içerisinde bulunan Mersin Su Altı Heykel Parkı Dalış Merkezi, 140 heykelli Su Altı Heykel Parkı, Su Sporları ve Sahil Sporları Merkezi, Bungalov ve Çadırlı Kamp Alanlarından Oluşan Konaklama Birimleri ve Rekreasyon Alanları ile birlikte oluşturulması ve Mersin Deniz Turizmi Odaklı Tanıtım ve Yaygınlaştırma Kampanyası’nın başlatılacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor