Mersin Tarsus'ta 20 Mahallenin Su Sorunu Çözüldü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 20 mahalleyi besleyen Tarsus İlçesi Kurtçukuru Mahallesi’ndeki içme suyu isale hattını sık sık arıza vermesi nedeniyle yeniledi.

06 Eylül 2019 Cuma, 12:16
Mersin Tarsus'ta 20 Mahallenin Su Sorunu Çözüldü
-

Çatalçeşme-Kırkgöz grubu ve Güzeloluk grubunda bulunan 20 mahalleyi beslemek amacı ile 2007 yılında işletmeye alınan Mülga İl Özel İdaresi tarafından projesi ve imalatı yapılan 16 km uzunluğundaki 400 mm’lik HDPE borunun ekonomik ömrünü doldurması nedeni ile özellikle Kurtçukuru Mahallesi mevkiinde sıklıkla arıza yaşandığı, bu nedenle de 20 mahallenin susuz kaldığı ifade edildi.
6360 sayılı yasa ile MESKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş olan içme suyu isale hattında yapılan çalışmalar neticesinde, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde bulunan ve atıl durumdaki toplam 800 metre uzunluğundaki 315 mm ve 270 mm’lik çelik borular değerlendirilerek, Kurtçukuru mevkiindeki yenileme çalışmasında kullanıldı. Bu yenileme işlemi neticesinde isale hattı üzerinde meydana gelen arızalar minimum düzeye indirildi ve atıl durumda bulunan çelik boruların değerlendirilmesiyle MESKİ yaklaşık 400.000 TL tasarruf sağlamış oldu.
Çatalçeşme-Kırkgöz grubu Yanıkkışla Mahalle Muhtarı Yalçın Öksüz, “Daha önceden döşenen boruların ekonomik ömrünü doldurması nedeni ile özellikle yaz aylarında Kurtçukuru mevkiinde sık sık arıza meydana geliyor ve susuz kalıyorduk. Kurtçukuru mevkiinde bu yapılan çalışmalar ile artık böyle bir sorun yaşamayacağız. Biz Çatalçeşme-Kırkgöz grubu muhtarları olarak yapılan çalışmalardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve MESKİ Genel Müdürlüğü Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”