Mersin Tarsus'ta Haber Takibi Yapan Gazetecilere Engel

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen bir olayın haber takibi yapan gazetecilere hastane yönetimi tarafından engellenmesi büyük bir tepki geçti

24 Ekim 2018 Çarşamba, 09:41
G: 24.10.2018 - 10:17
Mersin Tarsus'ta Haber Takibi Yapan Gazetecilere Engel
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Önceki gün bir fabrikada meydana gelen zehirlenme vakasından 70'e yakın işçi Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
Meydana gelen olayla ilgili basın mensupları hastanede haber takibi yaparkenTarsus Devlet Hastanesi yöneticisi bir kişi tarafından adeta işverenlere hedef gösterilerek olay çıkmasına neden olunuluyordu.
Tarsus'ta saygınlıkları ile bilinen ve sadece işlerini yapan TRT Haber Muhabiri Okan Çalışkan, İHA Muhabiri Ersoy Yalçın ile DHA Muhabiri Tolunay Duman toplu işçi zehirlenmesi haberi yaptıkları esnada, Tarsus Devlet Hastanesi yöneticisi bir kişi tarafından adeta işverenlere hedef gösterilerek olay çıkmasına neden oldu.
Akşam saatlerinde üç gazeteci hastanede toplumun haber alma özgürlüğüne yönelik hastane kurallarını çiğnemeden haber çalışması yaparken Tarsus Devlet Hastanesi yetkilisi bir yönetici tarafından çekim yapmaları engellendi.
75 kişinin zehirlendiği ve iş yeri sahiplerinin de hastanede olduğu sırada tüm dikkatleri gazetecilerin üzerine çeken hastane yöneticisi, adeta ortamı gerdi.
İŞ YERİ SAHİPLERİ HASTANE YETKİLİLERİNDEN DAHA DUYARLI ÇIKTI
İş yeri sahiplerinin sağduyusu ile gazetecilerin karşı karşıya gelmediği olayda Tarsus Devlet hastanesi yöneticisi olan bir kişinin sert tavrı nedeniyle gerginlik çıktı. Özel güvenlik görevlilerinde karıştığı olayda polisin araya girmesiyle olay daha fazla büyümeden taraflar sakinleştirildi.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Hastane yönetimi tarafından basın özgürlüğüne karşı yapılan bu girişim büyük tepki çekerken konuyla ilgili hastane yöentiminde özür bekleniyor. Tarsus Gündem Gazetesi Sahibi Cihan Kezer Konuyla ilgili olarak, "Tarsus Devlet Hastanesinde haber alma özgürlüğü kısıtlanarak, güvenlik güçleri kontrolünde dışarı çıkarılan Basın Mensubu arkadaşlarımız adına özür beklediğimizi açık şekilde ifade ediyoruz.. Özür dilenene kadar sağlık kurumlarından gelecek hiç bir açıklama ve bildiri gazetelerimizde yer almayacaktır." ifadlerini kullanarak hastae yönetimine tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi