Mersin Tarsus'ta Her Gün 2 Çift Boşanıyor

Tarsus'ta 2019 yılı istatistikleri belli oldu.

15 Ocak 2020 Çarşamba, 18:04
Mersin Tarsus'ta Her Gün 2 Çift Boşanıyor
-

Tarsus Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü istatistiklerine göre geride bıraktığımız 2019 yılında toplamda 689 çift boşandı.

12 aylık süre zarfında 2 bin 453 çift ise evlenerek dünyaevine girdi.

Evli Çiftleri Sinsice Boşanmaya Sürükleyen 10 Neden
Herkes hata yapar! Bununla birlikte, ilişkilere ve özellikle evliliklere gelince, nadiren telafi edebileceğiniz bazı hatalar vardır.

Kuşkusuz, aşağıda sayacağımız 10 neden birçok çiftin sürekli tartışmasına ve sonunda boşanmasına neden oluyor.

Eğer siz de aşağıda saydığımız boşanma nedenlerinden bir veya birkaçını yaşıyorsanız kendinize şunu sormalısınız: “Buna değer mi? Sevdiğim kişiyi çok anlamsız bir şey için kaybedersem, buna değecek mi?”
Sonuçta, ilişkiniz için çaba harcamak ya da harcamamak size kalmış!
Ancak araştırmalar, dikkatle ilerlemenin en iyisi olabileceğini gösteriyor…

1. Uzun süre cinsel ilişkiden uzak durmak

En sık rastlanan boşanma sebeplerinden biri de cinsel hayat. Evet, her şey fiziksel değildir. Hepimiz bunu biliyoruz.

Bununla birlikte, insan vücudu fiziksel teması arzulamak için yaratılmıştır. Bir eş veya karşılıklı olarak bir çift, artık eşiyle fiziksel ilişkiyi arzulamadığına karar verirse, eninde sonunda aldatma olacaktır.
Öfke ve kızgınlık, cinsel ilişkinin yokluğu ya da cinsel doyumsuzluk ve duygusal yakınlık eksikliği aldatmaların altında yatan ortak nedenlerdir. Bu kesin bir gerçektir ve boşanma avukatlarının gözlemleri bu yöndedir.
Bunun tam aksine eğer ilişkiniz sadece sevişirken iyiyse, bir felakete sürükleniyorsunuz demektir. Yalnızca şehvete ve iyi bir cinsel hayata dayalı evliliklerde her şey yolunda gibi görünür fakat aslında tehlikelidir. Çünkü herhangi bir duygusal bağlılık olmadan ilişki uzun sürmez.

2. Çok rahat olmak

İlişkiler rahatlatıcı olsa da, çok rahat olduğumuz ve denemeyi bıraktığımız zaman kıyamet kopabilir. Sorumluluklarını yerine getirmeyen eşler arasında sorunlar oluşur.
Sonunda, bir ya da her iki eş de diğerine verilenleri kabul eder ve dürüst olmak gerekirse, bu hikayenin sonunu hepimiz biliriz.

3. Tasarruf yapmamak

Para her şeyi çözmese de faturaları öder. Kaçırılan kredi ödemelerinin stresi, hayatın ve işlerin stresine eklenmesi günlük hayatı kabusa çevirebilir.
Farklı harcama alışkanlıkları, finansal hedefler, bir eşin diğerinden çok daha fazla para kazanması ve güç mücadelesi gibi etkenler bir evliliği kırılma noktasına kadar zorlayabilir. Para gerçekten her şeye dokunur. İnsanların hayatlarını etkiler.

4. Birbirine saygısızlık etmek

Eşinizin ebeveynlik kararlarını hiçe sayıyorsanız ya da arkanıza yaslanıp, bildiğiniz şeyleri yapıyorsanız eşine saygısızlık yapıyorsunuz demektir. Onun isteklerine ve kararlarına saygı duymamanız boşanmaya neden olabilir. Eşinize, altınızda çalışan personellerinizden biri gibi davranamazsınız.

5. Karşılıklı bağımlılık

Birbirine bağımlı çiftler, nihayetinde çatışmaya neden olan kıskanç bağlar oluşturur. Eşinizle ayrı odalarda bile bulunmaya dayanamıyorsanız ve onsuz uzun süre yaşayamayacağınıza inanıyorsanız, büyük sorun var demektir. Neredeyse her zaman bu ilişki biçimine dahil olan kontrol sorunları ve toksik travma bağları olur.
6. İletişim eksikliği

İletişim, evlilikte çok önemlidir. Etkili bir şekilde ve hızlı bir şekilde iletişim kuramamak hem evliliğin tüm yönlerini etkiler hem de öfke ve hüsrana neden olur.

Öte yandan, iyi iletişim, güçlü bir evliliğin temelidir. Eşinize bağırmak, gün boyu yeteri kadar konuşmamak, kendinizi ifade etmek için kötü yorumlar yapmak, bir evliliğin içinde bırakılması gereken sağlıksız iletişim yöntemleridir.

Kötü iletişim ya da iletişim eksikliği, boşanmanın en büyük sebeplerinden biridir. Asırlık evlilik hatalarını değiştirmek için dikkatli iletişim kurmak zor olabilir ancak ilişkinizi geliştirmek ve kurtarmak için harcadığınız çabaya değecektir.

7. Hiç kavga etmemek

Kavga etmek her zaman iyi değildir ancak çiftlerin işleri çözmesine yardımcı olur ve eşlerin birbirleri için ne kadar tutku duyduğunu ve ilişkilerinin sağlamlığını gösterir.

Sürekli kavga etmek kadar hiç kavga etmemek de ilişkinin ömrünü kısaltır! Mutlu evliliğin sırrı bazen tartışmak ve farklı fikirlere sahip olmaktır.

8. Çok fazla şey beklemek

Siz hata yapan bir insansınız ve eşiniz de öyle! Yüksek beklentiler ve kafanızdaki evlilik imajı eşinize fazla gelebilir. Eşinize karşı gerçekçi olmayan beklentilere girmeyin.
Çünkü eşiniz bu baskıya dayanamaz, içe kapanabilir ve ilişkiniz sona erebilir. Beklentileri düşük tutmak hem hayal kırıklığını önler hem de karşı tarafta yarattığı baskıyı azaltır.

9. Gelişmeyi bırakmak

İnsanlar olarak tüm hayatımızı kendimizi iyileştirmek ve geliştirmek için harcamalıyız. Durduğumuzda, kendi işimizde ve ilişkilerimizde, sorunların devam etmesi muhtemeldir. Sürekli gelişim sağlamak hem ilişkileri derinleştirir hem de ilişkinizi sıradanlıktan kurtarır.

10. İlişkiye üçüncü kişileri karıştırmak

Boşanma sebeplerinden biri de evliliğe üçüncü kişileri karıştırmak. Evli çiftler, evlilik çatışmalarında ve yaşadıkları her türlü sorunda, sonuna kadar ebeveynlerinin, kardeşlerinin veya arkadaşlarının görüşlerini alma eğilimindedir.
Evlilikte yapılan dışarıdan bir müdahale genellikle eşlerden birini hayal kırıklığına uğratır ve rahatsız eder.
Bu durumda iletişim kopukluğu, yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklığı kaçınılmaz olarak erken boşanmaya yol açar.
Eğer siz de evliliğinizde bu tür problemler yaşıyorsanız bir evlilik terapistine başvurabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti