Mersin Tarsus’ta Yaşanan Taşkın ve Sele Mersin Büyükşehir’den Müdahale

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Berdan Irmağı ve ırmağı besleyen yan kanalların taşması sonucunda sular altında kalan yerleşim yerlerine müdahale etti.

01 Ocak 2020 Çarşamba, 09:27
Mersin Tarsus’ta Yaşanan Taşkın ve Sele Mersin Büyükşehir’den Müdahale
-

Bölge genelinde özellikle son günlerde etkisini arttıran sağanak nedeniyle oluşan taşkından etkilenen ve ova bölgesinde bulunan Mantaş, Aliefendioğlu, Yeşiltepe, Yeniçay, Aliağa, Kulak, Arıklı ile kent merkezinde bulunan Şahin Mahallesi’nde, Büyükşehir ekipleri özverili şekilde çalışarak vatandaşların can ve mal güvenliği korudu.
Özellikle bölgeden geçen ve Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın Mantaş ile Yeniçay Mahallerini bağlayan köprü bölümünde oluşan ve yerleşim yerlerini tehdit eden taşkın suları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde yaklaşık 10 saatte tahliye edilerek, olası bir felaketinde önüne geçildi.
Aşırı yağış nedeniyle taşkınların yaşandığı Tarsus’ta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada müdahalede bulunarak vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağladı.
Özellikle ova bölgesinde bulunan Mantaş ile Yeniçay Mahallerininbağlayan köprü bölümünde oluşan ve yerleşim yerlerini tehdit eden taşkın suları, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde yaklaşık 10 saatte tahliye edilerek, olası bir felaketinde önüne geçildi.
Tarım arazilerine zarar verdi
Son günlerde yağan aşırı yağış nedeniyle Berdan Irnağı başta olmak üzere, bağlı kanalların taşıdığı su miktarının artmasından dolayı yaşanan taşkınlar Tarsus merkez Şahin Mahallesi’nin yanı sıra merkeze bağlı olan ve ovada bulunan Mantaş, Aliefendioğlu, Yeşiltepe, Yeniçay, Aliağa, Kulak, Özel Bahşiş, Arıklı ve diğer çevre mahallelerde ekili tarım arazilerine zarar verdi.
Olası felaketin önüne geçildi
Çağbaşı Mahallesi’nde yerleşim yerlerini etkileyen taşkın sularına Büyükşehir ekipleri, iş makinaları ve itfaiye ekipleri ile müdahale etti. Yine bölgede Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın Mantaş ile Yeniçay Mahallerini bağlayan köprü bölümünde oluşan sel suları, akşam saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine bölgeye ekskavatör başta olmak üzere, diğer iş makinaları sevk edildi. 10 saat süren özverili çalışma neticesinde sorun ortadan kaldırıldı.
Aynı sorunun yaşanmaması için çalışma yapılacak
Taşkın yaşanan alanda incelemelerde bulunan ve muhtarlarla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Mantaş-Yeniçay Mahallelerini bağlayan köprü üzerinde en kısa zamanda çalışma yapılacağının ve seddelerin yükseltileceğinin sözünü verdi.
CHP Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Gülbahar’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ali Boltaç, “Sayın Başkanımız Vahap Seçer, sizlere geçmiş olsun dileklerini iletti ve burada vatandaşlarımızın ve ekim yapan çiftçilerimizin zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Geceden bu yana ekiplerimiz ve siz değerli vatandaşlarımız burada elbirliği yaparak olası bir felaketin önüne geçildi. Bundan sonra muhtarlarımızın istekleri doğrultusunda havaların düzelmesiyle birlikte burada gerekli olan çalışmalar yapılacak. Kanalın ilerleyen bölümünde yapılan ıslah çalışması nedeniyle burada kot düşüklüğü yaşanmış. İlgili arkadaşlarımız gelerek bölgede çalışma yapacaklar ve en kısa sürede sorun ortadan kaldırılacak. Ben vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Tarsus’a bağlı Yeşiltepe Mahalle Muhtarı İmadettin Söyleme de “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve sizlere ilginizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi