Mersin Tarsus'ta Yaşayan, 5 Yaşındaki Kıral Gümüş İsimli Çocuğun Yardıma İhtiyacı Var

Tarsus'ta yaşayan 5 yaşındaki Kıral Gümüş, yaşadığı rahatsızlıktan dolayı zor günler geçiriyor.

08 Kasım 2019 Cuma, 10:43
G: 08.11.2019 - 10:45
Mersin Tarsus'ta Yaşayan, 5 Yaşındaki Kıral Gümüş İsimli Çocuğun Yardıma İhtiyacı Var
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Kurul üyelerinin onayı ile makbuz vasfı gözetilerek yardım toplanılmasına izin verildi. 5 Yaşında ki Kıral Gümüş'ün 30 bin liraya ihtiyacı var.
Mithatpaşa Mahallesinde ikamet eden Epilepsi Rasumusen Ensefalit Hastalığı teşhişi koyulan ufak çocuğun ailesi , maddi sıkıntılardan dolayı hasta çocuklarına bakamıyor. Baba İsa Gümüş işsiz olduğunu ifade ederek ,günü birlik yevmiye işlerine giderek ayakta durmaya çalılştıklarını dile getirdi.
3 çocuğun en küçüğü olan Kıral Gümüş 2.ci yaşını kutladığı sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Doktorların müdahale ettiği ufak çocuğun erken teşhisle Epilepsi Rasumusen Ensefalit Hastası olduğu anlaşıldı. Şuanda Mersin Üniversitesi hastanesi doktorları gözetiminde olan çocuk daha önce Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde tedavi edilmişti.
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında kapı kapı dolaşarak yardım isteyen Baba İsa Gümüş ; şimdiye kadar 15 günde sadece 455 lira topladığını belirtti.
Yüzde 97 raporu olan 5 yaşında ki Kıral Gümüş hastalığı dolayısı ile sol el ve ayağını da kullanamıyor.
Baba İsa Gümüş ; çocuğu için cerrahi müdahalenin şart olduğunu kendilerine ifade edilmesine rağmen ekonomil şartlar gereği böyle bir sürece başvuramadıklarını anlattı. Makbuz karşılığı kapı kapı dolaşarak para toplamaya çalışan baba , kendisine dilenci muamelesi de yapıldığını kaydetti.
Anne Fatma Gümüş ise ; Kendilerine yardım eli uzatacak olan yardımseverlere ihtiyaç duyduklarını dile getirerek '' 3 yıldır zorlu süreç geçirdik. Elimizde ne varsa çocuğumuz için harcadık.Çocuğun sağlık sorunlarına ,ekonomik zorluklarda eklenince çocuğumuza ve kendimize bakamaz olduk.Hayırseverlerden yardım istiyoruz.Makbuzsuz para toplamıyoruz. Biz dilenci değiliz, Allah hastası olan herkese sağlık versin.''dedi.
Kaymakamlığın verdiği izine göre 5,10,20 ve 50 TL'lik makbuz bastıran aileye banka yolu ile yardım yapılamıyor. Baba İsa Gümüş veya anne Fatma Gümüş' e ulaşmak isteyen yardımseverler 0533 190 21 29 ve 0533 155 21 29 nolu telefondan irtibata geçebilir.
RASMUSSEN ENSEFALİTİ NEDİR?
Rasmussen sendromu, hastalığın seyri esnasında herhangi bir zamanda durumu tanımlamak için kullanılan terimdir. Rasmussen sendromunun bazen Rasmussen'in ensefaliti adı verilen beynin bir tür iltihaplanmasından kaynaklanabileceği veya önlenebileceğine inanılmaktadır.
Rasmussen'in ensefaliti, beynin, bir tarafta beyin fonksiyonlarının ciddi şekilde bozulmasına neden olan çok güçlü bir bağışıklık reaksiyonuna sahip olduğu bir durumdur. Bu, nöbetler , halsizlik, dil problemleri veya bilişsel eksiklikler (düşünme ve problem çözme güçlükleri) olarak ortaya çıkabilir.Tipik olarak, aktif iltihap uzun vadede devam etmez, ancak iltihap bozulduktan sonra, insanlar genellikle semptomlar yaşamaya devam ederler. Bu semptomlar, Rasmussen ensefalitinden ziyade Rasmussen sendromu olarak adlandırılır, eğer beyinde aktif inflamasyon olduğuna dair bir kanıt yoksa.
Rasmussen sendromu, Rasmussen'in ensefalitinin inflamasyonunun en yoğun döneminden sonra, yıllarca devam eden uzun süreli bir tıbbi durumdur. Rasmussen sendromu bazen ondan önce Rasmussen'in ensefaliti olup olmadığı belirsiz olsa bile ortaya çıkabilir. Rasmussen'in ensefaliti gibi Rasmussen sendromu, kontrol edilmesi güç olan ve beynin bir tarafından gelen nöbetlerle karakterizedir. Rasmussen sendromu olan bazı kişilerde vücudun bir tarafında zayıflık, dil sorunları veya bilişsel becerilerle ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum genellikle 2-12 yaş arasındaki çocukları etkiler, ancak her yaştan insanları etkileyebilir.
Mersin Tarsus'ta Yaşayan, 5 Yaşındaki Kıral Gümüş İsimli Çocuğun Yardıma İhtiyacı Var
Mersin Tarsus'ta Yaşayan, 5 Yaşındaki Kıral Gümüş İsimli Çocuğun Yardıma İhtiyacı Var

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı