Mersin Toros Üniversitesi Öğrencileri Cihanbeyli'deki Kardeşlerine Yardımda Bulundu

Mersin Toros Üniversitesi öğrencileri, Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki çocuklar için başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında yardım kampanyası düzenledi.

Mersin Toros Üniversitesi Öğrencileri Cihanbeyli'deki Kardeşlerine Yardımda Bulundu
Mersin Toros Üniversitesi öğrencileri, Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki çocuklar için başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında yardım kampanyası düzenledi.

Mersin Toros Üniversitesi öğrencileri, Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki Seniha Belgin İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere destek olmak amacıyla 'Benim Küçük Kardeşim' adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı. 'Sev Kardeşim' sloganıyla yola çıkan üniversite öğrencileri, topladıkları yardımları küçük kardeşlerine ulaştırdı. Proje, 2014 yılı sonlarında Cihanbeyli'den gelen bir mektupla başladı. Mektupta, öğrencilerin ihtiyaçları ve istekleri belirtildi. Gönüllü öğrenciler, bu ihtiyaçları karşılamak için maddi ve manevi destek sağlayarak kermes düzenlediler. Toplanan yardımlar ile giysi, kırtasiye, kitap ve erzak temin eden öğrenciler, yaklaşık bir ay süren projenin ardından yardımları Cihanbeyli'ye ulaştırdı. Öğrenciler, okul müdürleriyle birlikte 20 aileyi evlerinde ziyaret ederek kumanya yardımı da gerçekleştirdi. Cihanbeyli İlçe Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut, üniversite öğrencilerini ziyaret ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Gönüllü öğrenci Büşra Vurgun, yardım kampanyasının kendilerine birçok ders verdiğini belirterek, daha zor şartlarda yaşayan çocukların hayatının ve hayallerinin sınırlı olduğunu ifade etti. Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül ise, Cihanbeyli'deki öğrencilerle kardeş olduklarını vurgulayarak, projenin anlamını Özgecan Aslan'a atfettiklerini belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin