Mersin Toroslar’da, 1919 Adet Fidan Toprakla Buluştu

Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinlikleri anısına 1919 adet fidanı toprakla buluşturdu.

19 Mayıs 2019 Pazar, 18:38
Mersin Toroslar’da, 1919 Adet Fidan Toprakla Buluştu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine; Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, TEMA Vakfı Toroslar İlçe Sorumlusu Durmuş Peker, Muharip Gaziler, Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği İl Temsilcisi İsa Gökler ve yönetimi, TODOYDER Toroslar Doğayı Yaşatma ve Ekoturizm Derneği Başkanı Selçuk Gök ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesinin 100. yılı anısına düzenlenen fidan dikim etkinliği; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Toroslar Belediye Başkanı Av. Atsız Afşın Yılmaz, gelecek nesillerde milli birlik ve beraberlik ruhunun aşılanmasının amaçlandığı fidan dikim etkinliği öncesi kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmasına Milli Mücadele'nin 100. yılını kutlayarak başlayan Başkan Yılmaz, 19 Mayıs 1919 tarihinin bir destanın başlangıcı olduğuna dikkat çekerek; “19 Mayıs 1919 üzerine çok büyük eserler yazıldı. Bir destanın başlangıcı. Bulutların karardığı, güneşin battığı, bir millet için kara günlerin başladığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bandırma vapuruyla İstanbul’dan yola çıkarken karşısında işgal kuvvetlerinin gemilerini gördü ve hepimizin bildiği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’ dedi. Allah’a çok şükür ki bu büyük millet, kahramanca savaştı ve geldikleri gibi gittiler. Ben de Mersin’de o Kuvayi Milliye kuvvetlerinde çarpışmış olan Kuvayi Milliye gazisi Eyüp Efendi’nin torunuyum. Bunu onurla ve gururla söylüyorum. O günlerde Eyüp Efendiler, Ahmet Efendiler ve Mehmet Efendiler vardı. Bugün de onların kanını ve canını taşıyan bizler varız. Muharip gazilerimiz ve onların torunları var. Bu büyük millet; dün, bugün olduğu gibi yarın da üzerine düşen vazifeyi kahramanca yerine getirecek inşallah. Toroslar Belediye Başkanıysak Toroslar’da gururla onurla tekrar etmemiz lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Efendiler eğer Toroslar’da bir tek yörük çadırı tütüyorsa umudunuzu kaybetmeyin. Eğer orada bir ocak tütüyorsa bu millet yine vatanını savunur, yine kurtuluşu canıyla, kanıyla inşa eder’ dedi. Biz de bu gururla, onurla aynı inançla aynı heyecanla buradayız ve dimdik ayaktayız. Hep beraberiz, biriz. İnşallah yine Toroslar’da ocak tütecek ve bu millet daha da yükselecek ki dünyaya denge gelsin, birlik gelsin, huzur gelsin. Bugün burada bizimle olduğunuz için hepinize yeniden teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bugün 1919’dan 2019’a Milli Mücadele'nin 100’üncü yılında dikeceğimiz ağaçlar; 2119’da, 2129’da ve 2229’da da torunlarımızın, gölgesinde 19 Mayıs’ın kutladığı ağaçlar olsun. Milli Mücadele’nin 100. yılını kutluyor, bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği İl Temsilcisi İsa Gökler ise gençliğe ve sosyal sorumluluk alanına verdiği desteklerden ötürü Başkan Yılmaz’a Damla Gönüllüleri adına bir rozet takarak, teşekkür etti.
Daha sonra 1919 adet fidanın toprakla buluştuğu fidan dikim etkinliğine geçildi. Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Yılmaz; çocuklar ve gençlerle birlikte fidan dikti ve dikilen ağaç fidanlarına birlikte can suyunu da verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti