Mersin TSO İle Malatya Tso "kardeş Oda" oldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile de ‘Kardeş Oda’ protokolüne imza attı.

21 Haziran 2019 Cuma, 18:19
Mersin TSO İle Malatya Tso "kardeş Oda" oldu
-

Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı A.Hamit İzol, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerini ziyaret etti. Ziyarette, Mersin TSO’nun Şanlıurfa ile başlattığı ‘Kardeş Oda’ Protokolü Malatya TSO ile de imzalandı. Protokol ile iki Oda arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek hedefleniyor.
Kızıltan: “Bölge Odaları olarak dayanışma içerisinde olmalıyız”
Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada bölge Odaları olarak dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurguladı. Kardeş Oda sayısını arttırmak istediklerini belirten Kızıltan, “Bölgemizdeki Odalarla dayanışma içerisinde olup, iş birliklerimizi arttırmalıyız. İlk adımı Şanlıurfa’da attık. Şimdi de sizinle imzalıyoruz. Sonrasında Adıyaman var. Yakın zamanda onlarla da kardeş Oda olacağız” diye konuştu.
Mersin TSO’nun köklü bir geçmişi ve güçlü bir tecrübesi bulunduğunu aktaran Kızıltan, “Her zaman açık bir Oda olduk. Her kesimden, her sektörden, nerede bize ihtiyaç varsa oraya desteğe hazırız. TOBB çatısı altında bu kardeşlik rüzgarını yayalım. Kardeşliği kağıt üzerinde resmileştirebiliriz. Kağıt silinebilir, yırtılabilir ancak gönül bağı asla silinmez. Biz gönülden kardeşiz” dedi.
İzol: “Bu birlikteliğimizi hep birlikte batıya da taşıyalım”
Mersin TSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, Malatya’nın çok önemli bir il olduğunu ve kardeş Oda olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bütün illerin çok önemli olduğunu vurgulayan İzol, “Hatay olsun, Batman olsun, Diyarbakır olsun bütün illerimizle kardeş Oda olabiliriz. Bölgemizde bizlerin birlik ve beraberliği sağlamamız ülkemizin geleceği için de önemlidir. Bu, aynı zamanda bir imaj meselesidir. Birlikteliğimizi dalga dalga taşımız gerektiğine inanıyorum” dedi.
Sadıkoğlu: “Mersin Türkiye’nin ihracat kalesi”
Malatyalıların, Mersinliler gibi vatanperver, üretmeyi seven ve yabancılara karşı sıcakkanlı olduğunu belirten Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, “Bu noktada sizlerle Kardeş Oda olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Malatya’nın ihracatının 350 milyon dolar seviyesinde olduğunu anlatan Sadıkoğlu, Malatyalı ihracatçıların özellikle Mersin Limanı’nı kullandıklarını söyledi. Mersin’in Türkiye’nin ihracat kalesi olduğunu belirten Sadıkoğlu, şunları söyledi:
“Bildiğim kadarıyla Ülkemizin azımsanmayacak orandaki ihracatı Mersin’den gerçekleştiriliyor. Bunun için kardeş Oda protokolü ile bizlere yol göstereceğinize inanıyoruz. Çünkü sizlerin bilgi birikimi, network ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Bizim de üzerimize düşen bir şey olursa, kardeşiniz olarak her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizleri kırmadığınız ve sıcak misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti