Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 28 Nisan - 24 Mayıs 2015 tarihleri arasında 14. kez kapılarını açacak. Festival, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan dünyaca ünlü keman virtüözü Paganini'ye, Le Div4s topluluğundan İbrahim Yazıcı'ya kadar birçok sanatçıyı ağırlayacak.
Festivalin tanıtım toplantısı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Yağcı, festivalin geçmişte ulaştığı başarıdan bahsederek, 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) katıldıklarını vurguladı. “Bu, uluslararası alanda tanınmamız açısından önemli bir başarıdır,” dedi.
Yağcı, festivalin evrensel müzik anlayışına sahip olduğunu belirtti. “Herkes klasik müzik dinlemek zorunda değil. Bu nedenle etkinliklerimizde yerel unsurlara da yer veriyoruz,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, festivalde yer alacak sanatçılar arasında dünya çapında tanınmış isimler yer alacak. Festivalin amacı, Mersin'i evrensel müzik aracılığıyla tanıtmak ve katılımcı sayısını artırmaktır.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay, bu yılki festivalin daha dinamik ve katılımcı bir yapıda olduğunu belirtti. Festivalin Sanat Danışmanı Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, programın zengin içeriğiyle dikkat çekeceğini vurguladı. Festivalin açılışı, 30 Nisan'da Fazıl Say'ın eseri "İstanbul Senfonisi" ile gerçekleştirilecek. Festival, 24 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseriyle sona erecek.
Kaynak: Mersin Haber + IHA