Mersin Üniversitesi Uluslararası Değerlendirmeye Göre Eğitim ve Araştırma Kalitesiyle Türkiye 15.Si

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitemizin hem dünyada hem de ülkemizde en iyi üniversiteler arasında yer almasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum."

24 Mayıs 2023 Çarşamba, 10:23
Mersin Üniversitesi Uluslararası Değerlendirmeye Göre Eğitim ve Araştırma Kalitesiyle Türkiye 15.Si
-

Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi olma parolasıyla hedeflerine ilerlemeye devam eden Mersin Üniversitesi, Center for World UniversityRankings (CWUR) tarafından hazırlanan 2023 yılı dünya üniversite sıralamasındaki başarısıyla göz doldurdu.
Dünyadaki üniversiteleri belirli kriterlere göre gözden geçirip puan vererek değerlendirmeye tabi tutan Center for World UniversityRankings (CWUR) sıralamasında MEÜ, 20.531 üniversitenin sıralandığı Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 1065. sırada yer aldı.
Mersin Üniversitesi, listede ilk 2000’e giren Türkiye’deki 55 üniversite arasında yapılan değerlendirmede ise 15. sırada yer alma başarısını gösterdi.
Mersin Üniversitesinin elde ettiği başarı ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitemizin hem dünyada hem de ülkemizde en iyi üniversiteler arasında yer almasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Mersin Üniversitesi olarak, nitelikli ve güçlü araştırmacılara ev sahipliği yapan, ülkemiz ve dünyanın kalkınmasına katkı sunan, eğitimde bir cazibe merkezi haline gelen “Dünya Üniversitesi” olma hedefimizde kararlıyız. Üniversite olarak elde ettiğimiz bu başarıdaki özverili çalışmalarından dolayı, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Hükümetler ve üniversitelere eğitim ve araştırma çıktılarını geliştirmek üzere politika önerileri, stratejik içgörüler ve danışmanlık hizmetleri sağlayan lider bir danışmanlık kuruluşu olan CWUR, dünyanın dört bir yanından öğrenciler, akademisyenler, üniversite yöneticileri ve hükümetler tarafından güvenilen; tarafsızlık, şeffaflık ve tutarlılık ile tanınan küresel üniversite sıralamalarını yayınlıyor.
Söz konusu sıralama; eğitimin kalitesi (%25), mezunların iş bulma oranı (%25), öğretim kadrosunun kalitesi (%10), araştırma sayısı (%10), yüksek kalite yayın sayısı (%10), dışarıdaki etki (%10) ve üniversitenin yayınladığı kitap ve makalelerden yapılan alıntı sayısı (%10) faktörlerine göre yapılıyor. CWUR’un bu değerlendirmesi dünya çapında 99 ülkeye ait 20 bin üniversiteyi kapsıyor ve bu haliyle küresel olarak yapılmış en geniş akademik değerlendirme niteliği taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı