Mersin Valiliğinden Ramazan Bayramında Alınacak Tedbirler Duyurusu

Valilikten duyuru

31 Mayıs 2019 Cuma, 12:25
Mersin Valiliğinden Ramazan Bayramında Alınacak Tedbirler Duyurusu
-

Yapılan duyuru ise şöyle;
03/06/2019 tarihi saat 13.00’den itibaren başlayacak olan Ramazan Bayramının huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması için aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
1. Bayram ve yaz tatili nedeniyle karayollarında artacak trafiğin güvenliği ve akıcı hale getirilmesi için ilgi yazımızda belirtilen tedbirler alınacak, uygulamalar yapılacaktır.
Yolcuların bayram dolayısıyla herhangi bir şekilde rahatsız edilmemeleri bakımından otogar, istasyon, liman, şehir içi otobüs durakları ile halkın alışveriş yaptığı yerlerde gerekli güvenlik önlemleri alınarak daha dikkatli ve titiz davranılacak, böylesi yerlerde bayram süresince nöbetçi personel bulundurulması sağlanacaktır.
2. Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması ve şehir içi trafiğin akıcı hale getirilmesi amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaşlarımızın müracaatlarına açık tutulacaktır.
3. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerce gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.
4. Ekmek darlığı çekilmemesi için Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığınca gerekli önlemler alınacaktır.
5. Bayram arifesinde ve bayram süresince bankalarda, PTT şubelerinde, büyük mağazalarda ve plajlarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri arttırılarak devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.
6. Bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacaktır.
7. Sosyal hizmet kurumlarında barınanların, aileleri veya vatandaşlarca yapılacak ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce alınacaktır.
8. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen yoksul ailelere bayram öncesi gıda, giyecek vb. yardımlar yapılacak, müftülüklerimiz tarafından ise vaazlarda küskünlük ve dargınların sonlandırılması, huzurun, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi konuları işlenecektir.
9. Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Mersin İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.
10. Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.
11. Sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile belediyeler tarafından kontrol edilecektir.
12. Meydana gelebilecek yangın veya doğal afetlere anında müdahale için belediyeler ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır.
İlimizde bayramın huzur ve güvenlik içerisinde kutlanmasına esas olmak üzere; halkımızın her türlü şikâyetleri için gerekli telefonlar aşağıya çıkarılmış olup, yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın birim üst yöneticileri tarafından bizzat takip edilmesini, Kaymakamlıkların da ilçelerinde gerekli tedbirleri almalarını rica ederim.
GEREKLİ TELEFONLAR:
Emniyet Nöbetçi Müdürlüğü.............: 328 42 90
Bölge Trafik.................................... : 324 07 74
Polis İmdat....................................... : 155
Jandarma İmdat................................ : 156
Belediye Zabıta................................ : 238 16 50 – 238 16 51
Yangın İhbar.................................... : 110
Trafik Şube Müdürlüğü.................... : 232 66 80
Alo Trafik........................................ : 154
Su Arıza........................................... : 185
Elektrik Arıza.................................. : 186
Alo Maliye....................................... : 189
Sıhhi İmdat...................................... : 112
Alo Gıda.......................................... : 174
Mersin Şehir Hastanesi..................... : 225 10 00
Mersin Toros Devlet Hastanesi......... : 233 71 80 – 10 Hat

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti