Mersin Valisi Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan, STK Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen 65. Dönem Kalkınma Bakanı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su ile birlikte  sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

04 Şubat 2020 Salı, 20:27
Mersin Valisi Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan, STK Temsilcileri ile Bir Araya Geldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Program kapsamında ilk olarak Mut ilçesi Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz’ın yanı sıra; ilçe Kaymakamı Muammer Köken, İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker, mahalle muhtarları, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaşta katıldı.
Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Vali Su, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, toplantının ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise Mut ilçesini daha güzel yerlere getirmek için çalıştıklarını kaydederek, “Mut-Silifke arasındaki üç tünelimizi önemli ölçüde tamamladık, hedefimiz bu üç tüneli bu yıl içerisinde açmak. Mut-Gülnar arasındaki yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bu yol çalışmalarını süratle bitireceğiz ve OSB ile birlikte Mut ilçesi, bu bölgenin en önde gelen sanayii merkezlerinden biri olacak.” dedi.
Karşılıklı görüş ve önerilerin alındığı toplantının ardından Vali Ali İhsan Su, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan ve beraberindekiler, daha sonra Ermenek Çayı üzerinde bulunan Yerköprü Şelalesi’nde yapılan çalışmalara yönelik incelemelerde bulundular.
Sanayiciler ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile Toplantı
Mut ilçesi temaslarının ardından Vali Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan, Taşucu Lütfi Elvan Öğretmenevi’nde sanayiciler ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin sorun, talep ve önerilerini dinledi.
Görüş ve önerilerin alınmasının ardından toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su, her alanda olduğu gibi Mersin’in kültür, deniz, inanç, yayla ve kış turizmi gibi alanlarda da çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin ilimizin gelişimi açısından doğru şekilde değerlendirilmesi için 65. Dönem Kalkınma Bakanı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın katkılarıyla önemli yatırımların hayata geçirildiğini kaydetti.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise ulaşımla ilgili en önemli projelerden birinin Akdeniz Sahil Yolu olduğunu, projenin çok zorlu bir coğrafyada gerçekleştirildiğini vurguladı. Yolda tünel çalışmalarının devam ettiğini belirten Elvan, "Şu anda 5 tünel ve 2 viyadükte çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılki hedefimiz bu 5 tünel ile 2 viyadüğün açılışını gerçekleştirmek." dedi.
Mersin'de ulaşım projelerine 2019 yılında 800 milyon TL’ye yakın bütçe kullanıldığını ifade eden Elvan, bunun büyük bir kısmının Akdeniz Sahil Yolu ile Mut-Silifke yoluna harcandığını aktardı. Mut-Silifke yolunun da önemli bir çalışma olduğuna dikkati çeken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Mut-Silifke yoluna başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oldu. Çok hızlı ilerliyoruz. Şu anda 2 tünelimiz bitti. Betonlama ve trafiğe bağlanma çalışmaları kaldı. Bir tünelde çalışma sürüyor. Buradaki 2 tünel ve Akdeniz Sahil Yolu'ndaki 5 tünelle inşallah 7 tüneli açmayı istiyoruz." ifadesini kullandı.
Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yanı sıra Mersin ile Antalya arasındaki ulaşımı rahatlatacak bir diğer çalışmanın da Çeşmeli-Taşucu Otoyolu olduğunu ifade eden Elvan, ilk etapta Çeşmeli'den Kızkalesi çıkışına kadar olan kesimin ihalesine çıkılacağını açıkladı.
"Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda Üst Yapı İhalesine Çıkıldı"
Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda da çalışmaların sürdüğünü vurgulayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan; "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üst yapı ihalesine çıkıldı. 4 Şubat itibarıyla tüm teklifler alınmış olacak. Bakanlık değerlendirmeyi yapacak. İnşallah şubat ayı sonuna doğru üst yapıda yapım çalışmalarına başlayacağız. Buradaki hedefimiz açıkçası bir yıl gibi bir sürede bu yatırımı tamamlamak. Sıkıntılar, aksaklıklar yaşadık ama inşallah sonuca ulaştıracağız. Zor olan alt yapı kısmı bitti. Biten pistimiz uçak inebilecek konumda." dedi.
Karşılıklı görüş ve önerilerin alındığı toplantı akabinde Vali Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan ile beraberindeki heyet Akdeniz İlçesi Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak’ın kızının Atatürk Kültür Merkezindeki nikah törenine geçti.
Yapılan nikah törenine ayrıca eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, siyasetçiler, belediye başkanları, stk temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Nikah töreninin ardından heyet, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçerek İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin ameliyat olan babasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 01.02.2020

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti