Mersin ve Leszno Arasında "İyi Niyet Belgesi" İmzalandı

“Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi Hibe Programı” kapsamında uygulanan “Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi”nin faaliyetlerinden biri olan “Şehir Eşleştirme Konusunda En İyi Uygulamalar Konferansı”, Divan Otel’de yapıldı.

10 Ocak 2020 Cuma, 10:56
Mersin ve Leszno Arasında "İyi Niyet Belgesi" İmzalandı
-

Türkiye ile Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin yerel idareleri arasındaki ortaklıkların desteklenmesi amacıyla şehir eşleştirme programlarının sonuncusu gerçekleştirildi. AB finansmanlı programlardan “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi Hibe Programı” kapsamında desteklenen “Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi”nin son faaliyeti olan “Şehir Eşleştirme Konusunda En İyi Uygulamalar Konferansı” Divan Otel’de yapıldı.

Proje boyunca yapılan faaliyetlerin ve etkinliklerin kamuoyuyla paylaşıldığı konferansa, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Atık Yönetimi Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Ömer Erdal Bilici katıldı. Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına İklim Değişikliği ARGE ve Uygulama Şube Müdürü Ömer Öztürk, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Erdoğan Karaca, Şule Bektaş ve Münüre Türkmen, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Mürüvvet Korkmaz, Avrupa Birliği Başkanlığı adına AB İşleri Uzmanı Selman Çetin, Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) adına Başkan Danışmanı Çevre Mühendisi Cenk Cenkçimenoğlu’nun yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Şube Müdürleri, Mersin ili daire amirleri, STK temsilcileri ve kurum çalışanları katıldı.

12 ay süren ‘Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’nin sonuna gelindi

İklim Değişikliği, Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Uygulamaları, Belediye Atıklarının Yönetimi, ÇED Uygulamaları konularında sunumların yapıldığı konferansta, Mersin özelinde çevre sorunları da konuşularak, interaktif bir panel gerçekleştirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve Proje Yürütücüsü Dr. Bülent Halisdemir, 12 ay süren, toplamda 144 bin Euro’luk bir bütçeye sahip Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’nin 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren hem Mersin, hem de Leszno’da gerçekleştirilen faaliyetler ile devam ettiğini belirterek, “Projemizin genel amacı, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çevre politikasının öncelikle yerel düzeyde idari bir uygulama kapasitesini geliştirmek. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Özel amaç olarak da tabii ki Avrupa Birliği Çevre Politikası’nın yerel düzeyde uygulanmasını güçlendirerek, Mersin ve Leszno arasında sürdürülebilir bir şehir eşleştirme ortaklığını kurmayı hedefledik. Mersin ve Leszno arasında bununla ilgili çalışmalar yaptık” dedi.

Belediyeler arasında “İyi Niyet Belgesi” imzalandı

Polonya-Leszno Belediye Başkanlığı ile yapılan canlı bağlantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Leszno Belediyesi arasında projenin sürdürülebilirliği için “İyi Niyet Belgesi” imzalandı. İmzalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve Leszno Belediye Başkan Yardımcısı Adam Mytych tarafından atıldı.

Belge imzalanmadan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek, “Mersin’den çok selamlar, Leszno heyetine merhabalar. Bugün sonuna geldiğimiz, başarıyla bitirmek üzere olduğumuz Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’ne yapmış olduğunuz katkılar için Leszno’ya teşekkür ediyoruz. Bu projeyi burada bitirmiyoruz. Bir iyi niyet anlaşmasına sürdürülebilir olması için imza atacağız. Bu iyi niyet anlaşmasını da Başkanımız adına imzalamaktan onur duyuyorum, hayırlı olsun” diye konuştu.

İyi Niyet Belgesi’ni imzalayan Leszno Belediye Başkan Yardımcısı Adam Mytych da çevre, özellikle atık konusunda işbirliği yapmak istediklerini belirterek, “Sadece bu imzayı atmakla kalmayalım. İleriye yönelik beraber yürüteceğimiz projeler adına da ilk adımı atmış oluyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”