Mersin, Yaz Çiçekleriyle Rengarenk Oldu! Mersinliler, Özledikleri Parkları En Güzel Haliyle Bulacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sokaklar ve parklarda insan yoğunluğunun azalması ve mevsimlik çiçek dikimi zamanının gelmesiyle hızlandırdığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

01 Mayıs 2020 Cuma, 10:27
Mersin, Yaz Çiçekleriyle Rengarenk Oldu! Mersinliler, Özledikleri Parkları En Güzel Haliyle Bulacak
-

Yaşanan zorlu sürecin ardından Mersinliler’in özledikleri parkları ve sokakları, en güzel haliyle bulmaları için çalışan Büyükşehir ekipleri, başta Kültür Park sahil şeridi olmak üzere birçok farklı noktada gerçekleştirdikleri çalışmalarla kenti birbirinden renkli çiçeklerle donatıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sokaklar ve parklarda insan yoğunluğunun azalması ve mevsimlik çiçek dikimi zamanının gelmesiyle hızlandırdığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mersin’i hak ettiği estetik görünüme kavuşturmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kenti salgının ardından normal hayatlarına geri dönecek olan Mersinliler için hazırlıyor.
Mersin, yaz çiçekleriyle bezendi, her taraf rengarenk oldu
Büyükşehir Belediyesi, yaşanan zorlu sürecin ardından Mersinliler’in özledikleri parkları ve sokakları, en güzel haliyle bulmaları için çalışıyor. Koronavirüs salgını sürecinde boş kalan parklar, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından rengarenk çiçeklerle bezendi. Mersinliler’in en çok tercih ettiği yerlerden olan Hilton Kavşağı’ndan Babil Kavşağı’na uzanan Adnan Menderes Bulvarı boyunca 40 bin adet çiçek dikildi.
Büyükşehir tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren kadınların emekleriyle ürettiği petunya, tagates, gazanya ve balıkağzı gibi birbirinden güzel çiçekler, sahili renklendirdi.
Ekipler, Kültür Park’ta çiçek dikiminin yanı sıra ilaçlama, budama, tesviye ve çimlendirme çalışmaları da yürütüyor. Parkta yer alan çocuk oyun, fitness ve engelli oyun gruplarının bakım ve temizliği de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.
Ekipler, kentin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor
Ekipler, Hilton Üçgen Kavşağı’ndan başlayarak Adnan Menderes Bulvarı boyunca tüm göbekleri çiçeklendirirken, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Anıt Kavşağı ve Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki göbekleri, MEŞOT güzergahı boyunca diktiği çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuşturdu. Akbelen Şehir Mezarlığı girişindeki caddede refüjler, figüratif desenlerle süslendi. Tulumba Katlı Kavşağı’ndaki dikey bahçe çalışmasındaki bitkiler de yenilendi. Kültür Park ve Uğur Mumcu Parkı’nda ise çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”