Mersin’de 19 Ayda 1732 İşletmenin Hijyen Denetimi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, belediye bünyesindeki ve ruhsatlandırdığı işletmelerin hijyen denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

09 Temmuz 2020 Perşembe, 09:40
Mersin’de 19 Ayda 1732 İşletmenin Hijyen Denetimi Yapıldı
-

1 Ocak 2019 tarihinden bu yana 1732 işletmenin denetimini gerçekleştiren Büyükşehir’in yeni normalleşme sürecindeki adreslerinden biri de Tarsus Hal Kompleksi oldu. Komisyoncuların hijyen kurallarına bağlılığını denetleyen gıda mühendisi ve çevre sağlık teknikerleri, hal esnafına bilgilendirmelerde de bulundu.

19 ayda 1732 işletme denetlendi
Büyükşehir, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında bünyesindeki, ruhsatlandırdığı ve 1. sınıf gayrisıhhi müesseselerin hijyen ve insan sağlığı çalışmalarını bir gıda mühendisi ve iki çevre sağlık teknikeri ile sürdürüyor. Yenice’den Anamur’a kadar kentin tamamında gerçekleştirilen denetimler, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile birlikte yürütülüyor. 1 Ocak 2019’dan 1 Ocak 2020’ye kadar 1305 işyerini denetleyen Büyükşehir, 1 Ocak 2020’den bu yana ise 427 işyerinin denetimlerini gerçekleştirdi.

Denetimlerin bir durağı da Tarsus Hal Kompleksi oldu
Büyükşehir, yeni normalleşme sürecinde yaş sebze ve meyve hal komplekslerindeki denetimlerini de sıklaştırdı. Bu kapsamda Tarsus Hal Kompleksi’ndeki komisyoncuları denetleyen ekipler, vatandaşların sofralarına ulaşan yiyeceklerin hijyen kurallarına uygun aşamalardan geçip geçmediğini inceledi. Ekipler, ayrıca Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” doğrultusunda hal esnafına bilgilendirmelerde de bulundu.

“Halkımıza daha hijyenik bir ortamda, daha iyi ürünler sağlamaya çalışıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli Gıda Mühendisi Gökhan Keçeli, salgın dolayısıyla hijyenin ne derece önemli olduğunun bir kere daha anlaşıldığını söyledi. Bu kapsamda Büyükşehir’in yetki alanı içerisindeki işletmelerin denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Keçeli, “Denetimlerde hijyen kriterlerini baz alıyoruz. Denetimlerde numune almıyoruz. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre bu işlemleri yapıyoruz. Belediye’nin ruhsatlandırdığı yerlere geliyoruz, hijyen açısından işyerlerimizi bilgilendiriyoruz, eksik oldukları yerlerde yardımcı oluyoruz, eksiklikleri 15 gün süre vererek tamamlamalarını istiyoruz. Arkadaşlar da sağ olsunlar, bize yardımcı oluyor ve eksiklikleri tamamlıyorlar. Halkımıza daha hijyenik bir ortamda, daha iyi ürünler sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Denetimlerimiz Tarsus’tan başlayıp Anamur’a kadar devam ediyor”
Kentin bir ucundan diğer ucuna sürdürülen denetimlerin aylık planlarla gerçekleştirildiğini belirten Keçeli,“Bizim denetim aralığımız Tarsus’tan başlayıp, Anamur’a kadar devam ediyor. 1. sınıf gayrisıhhi müesseselerin denetimleri de bize bağlı. Aylık planlarımız oluyor. Mesela bir ay önce Mut’ta kayısı zamanıydı, Mut bölgesindeydik. Bir ay sonra Anamur’da muz zamanı, Anamur’da olacağız” diye konuştu.

“Göremediğimiz bazı kusurları görüyorlar, bizi ikaz ediyorlar”
Tarsus Hal Kompleksi’nde Klas Gedikler Komisyon Evi’nin işletmecilerinden Cahit Gedik, denetimlerden memnun olduklarını dile getirdi. Ev gibi gördükleri işletmelerinde hijyen kurallarını en üst seviyede tuttuklarını söyleyen Gedik, “Arkadaşlar göremediğimiz bazı kusurları görüyorlar, bizi ikaz ediyorlar. Bir daha o hataları yapmamaya çalışıyoruz. Günün 20 saati evimizden çok buradayız. Hele ki Koronavirüs nedeniyle artık çok daha titiziz. Ürünleri eldivensiz, sandıkları yıkamadan vermiyoruz. Bu denetimler de çok önemlidir, denetlemenin devam etmesini istiyoruz. Başkanımız’a saygılar sunuyorum, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor