Mersin'de 367. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

367. Kısa Dönem Erler, Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı törenle ant içerek, yeni görev yerlerine uğurlandılar.

02 Haziran 2017 Cuma, 14:23
Mersin'de 367. Kısa Dönem Erler Yemin Etti
-

Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığında gerçekleşen törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, askeri ve mülki erkan, il protokol üyeleri, kısa dönem erler, asker aileleri ve yakınları da katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan tören 367. Kısa Dönem Erlerin Ant İçmesiyle başlayan törende Vali Özdemir Çakacak bir konuşma yaptı.
 
Vali Çakacak: “Türk Milletine Esaret Vurulamayışının En Büyük Etkenlerinden Biri, Gıpta ile Bakılan Ordusudur”
 
Konuşmasına önceki gün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan, aralarında Mersinli Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın da bulunduğu 3 askerimiz ile aynı gün Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimizi rahmet ve minnetle anarak başlayan Vali Özdemir Çakacak, Vatan hizmetinin hem ödev hem de hak olduğuna dikkat çekerek yükümlülüğü bulunan her Türk ferdinin askerlik görevini büyük bir coşkuyla yerine getirdiğini; Milletimizin de evlatlarını; bayrama uğurlar gibi askere uğurladığını söyledi.

 
Sözlerine, güçlü ordusu sayesinde hiçbir zaman esaret altına girmeyen Milletimiz için askerlik kavramının Vatanımıza ve Bayrağımıza sahip çıkmanın önemli bir nişanesi olduğunu vurgulayarak devam eden Vali Çakacak,  “Bu nedenle bizler, uğruna verilen şahadetler ile dört bir yanında ecdadımızın aziz kanını barındıran kutsal Vatanımızı sonsuza dek payidar kılma azim ve kararlılığında olduğumuzu, askerlik hizmetini büyük bir gururla yerine getirerek en güçlü şekilde göstermekteyiz” ifadelerini kullandı.
 
Vali Çakacak: “Ülkemiz Modern Silah ve Teçhizatları Üretir, Hatta İhraç Eder Konuma Gelmiştir”
 
Küresel ve bölgesel istikrarsızlıklara rağmen büyümesini aralıksız sürdüren ülkemizin, dünya genelinde ağırlığını arttırarak hissettirdiğine işaret eden Vali Çakacak, savunma sektöründe dışa bağımlılığımızın her geçen gün azaldığını; günümüzde ülkemizin modern silah ve teçhizatlarını üretir, hatta ihraç eder duruma geldiğini aktardı.
 
Konuşmasının devamında güvenlik güçlerimizin sahip olduğu üstün teknolojik donanım ve modern teçhizatların dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almamızı sağladığını belirten Vali Özdemir Çakacak, ülkemizi küresel ölçekte başarılı kılan en büyük etmenin ise Milletimizin üzerine düşen görevleri Vatan aşkı içerisinde büyük bir özveriyle yerine getirmesi olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Vali Çakacak: “Suç ve Suçluyla Mücadele Ederken Kararlı ve Tarafsız Olun”
 
15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek sözlerine devam eden Vali Çakacak, o gece, Milletimizin kardeşliğini, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hedef alan hainlerin bu amaçlarına asla ulaşamayacaklarını Yüce Milletimizin bir ve beraber olarak en güçlü şekilde bir kez daha kanıtladığımızı belirtti.
 
O kara gecede Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla gencinden yaşlısına,  Milletimizin tüm fertlerinin birbirine kenetlenerek meydanları boş bırakmamasının bu ihanetin çok kısa süre içerisinde bastırılmasını sağladığını kaydederek konuşmasını sürdüren Vali Çakacak, hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde ordumuzun şerefli mensuplarının Yüce Milletimiz ile birlikte bu ihanete karşı durmalarının da önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
 
Konuşmasının sonunda kısa dönem erlere de seslenen Vali Özdemir Çakacak, onlardan suç ve suçluyla mücadeleyi kararlılık ve tarafsızlık ilkeleriyle yerine getirmelerini istedi. Vali Çakacak, erlerin eğitimlerinde emeği geçen askeri personele teşekkür ederek, ailelerine de şükranlarını sundu.
 
İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ise, törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasına; tarihi, zaferler ve kahramanlıklarla dolu olan Türk Milletinin bir ferdi olarak, burada edilen yemine hayat boyu bağlı kalmanın her asker için vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu belirterek başladı.
 
Konuşmasının devamında kısa dönem erlerin anne ve babalarına seslenen Albay Kanat, “Sevinçle uğurladığınız ve şu an dimdik, vakur bir şekilde karşınızda duran evlatlarınızın, kutsal yemin töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz. Hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı ve sözlerini Vatan uğruna canını feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarak sonlandırdı.
 
Kısa Dönem Erler adına konuşan Er Çağlar Doğu ise Vatan hizmetinde her türlü görevi ifa etmeye hazır olduklarının altını çizerek, Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyetimizi tüm iç ve dış düşmanlardan koruma kararlılığında olduklarını söyledi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Birliğe ilk katılan Kısa Dönem Er Ömer Faruk İğidir’in yaş kütüğüne plaket çakması ve ödülünü Vali Özdemir Çakacak’ın elinden almasının ardından Jandarma Marşı okundu ve erler tören geçişi yaptı.
 
Ant İçme Töreni erlerin aileleriyle bir araya gelerek kucaklaşması ve görev yerlerine yolcu edilmesiyle sona erdi. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı