Mersin'de 6. Caretta Bisiklet Festivali Başladı

Mersin'de Bu Yıl altıncısı düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in katılımı ile başladı.

25 Ekim 2019 Cuma, 15:17
Mersin'de 6. Caretta Bisiklet Festivali Başladı
-

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile bu yıl 6. kez düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali’ne katıldı. Seçer, Türkiye’nin 22 farklı şehrinden katılım gösteren 150 bisikletli ile birlikte Mersin’in sokaklarında pedal çevirdi.

Tur öncesi festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Seçer, festival sayısını arttırarak, farklı kültürleri Mersin’e çekeceklerini ifade etti. Bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Seçer, 40 kilometrelik parkurun müjdesini vererek, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersinliler’in daha rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda bisiklet kullanımının önünü açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 40 kilometre uzunluğunda bir parkur çalışmamız var. Çok kısa sürede de hayata geçireceğiz” dedi.

Festivalde, Başkan Seçer’i ve tüm katılımcıları bekleyen bir de sürpriz vardı. Festivale bisikleti ile katılan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyesi Sercan İngilok, sevgilisi Ceylan Dümer’e evlenme teklifi ederek hem Başkan Seçer’i hem de katılımcıları şaşırttı. İkiliyi tebrik eden ve bir an önce düğün hazırlıklarını yapmalarını isteyen Başkan Seçer, çiftin nikahlarını kıyma sözü verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile bu yıl 6. kez düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali’ne katıldı. Seçer, Türkiye’nin 22 farklı şehrinden katılım gösteren 150 bisikletli ile birlikte Mersin’in sokaklarında pedal çevirdi.

Tur öncesi festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Seçer, festival sayısını arttırarak farklı kültürleri Mersin’e çekeceklerini ifade etti. Bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersinliler’in daha rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda bisiklet kullanımının önünü açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 40 kilometre uzunluğunda bir parkur çalışmamız var. Çok kısa sürede de hayata geçireceğiz” dedi.

Başkan Seçer, 150 bisikletli ile kenti turladı

En önemli üreme alanları olan Mersin sahillerinin kadim ziyaretçisi caretta kaplumbağalarının daralan yaşam alanlarına dikkat çekmek ve bisiklet sporunu yaygınlaştırmak amacıyla Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ortaklığı ile düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali, bu yıl 6. kez düzenlendi. Festivale katılan Başkan Seçer, 22 şehirden 150 bisikletli ile sabah saatlerinde bir araya geldi. Festivalin başlangıcını gerçekleştirmek için bisikletine atlayan Seçer, 150 bisikletli ile Mersin sokaklarını ve caddelerini turladı.

“Böyle festivalleri arttırmak istiyoruz”

Caretta Bisiklet Festivali’nin startını vermeden önce konuşan Başkan Seçer, farklı alanlarda yapacakları ve destek verecekleri festivallerle Mersin’i daha da renklendirmek istediklerini söyledi. Seçer, “Farklı 22 şehrimizden, cennet ülkemizin, cennet köşelerinden geldiniz. Mersin, kültürler kenti. Mersin’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Mersin’i çok daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Bu tip etkinlikleri çoğaltmak istiyoruz. Çünkü burası huzur kenti. Burada mutluyuz, huzurluyuz. Dünyanın ve Türkiye’nin her tarafından farklı anlayışları, kültürleri, dilleri, yapıları kentimizde buluşturmak istiyoruz çünkü farklı kültüler, farklı renkler, barışı, huzuru, kardeşliği, birliği, beraberliği de beraberinde getiriyor” dedi.

“Festivalimiz hem hareketli yaşama hem de iklim değişikliğine dikkat çekiyor”

Seçer, Bisiklet Festivali’nin hem caretta kaplumbağalarının yaşam alanlarına, hem de bisiklet sporunun önemine dikkat çekmek amacıyla yapıldığını ve önemli temalar içerdiğini sözlerine ekleyerek, “Bugünkü etkinliğimiz günün koşulları itibariyle önemli bir tema içeriyor. Bizlere birkaç mesaj veriyor. Bir tanesi hareketli yaşam. Birey olarak sürekli hareketli olmamız, daha sağlıklı olmamız anlamını taşıyor. Bisiklet bizim tepeden tırnağa bütün kaslarımızın hareket etmesini sağlıyor, bizi sağlıklı kılıyor. Diğer taraftan günümüzün en büyük sıkıntısı iklim değişikliği. İklim değişikliğine neden olan atmosferdeki emisyona da en fazla tesir eden egzoz gazları. Yani kullandığımız araçlar, otobüsler, toplu taşıma araçları ve onların çıkardığı egzoz gazlarının atmosfere verdiği zararlar. Bisiklet bunu ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

“40 kilometrelik bisiklet parkuru için çalışmalarımız sürüyor”

Başkan Seçer, Mersinli vatandaşların rahat ve güvenli bir ortamda bisiklet kullanmaları için parkur çalışması yaptıklarının bilgisini de katılımcılarla paylaşarak, şöyle devam etti;“Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersinliler’in daha rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda bisiklet kullanımının önünü açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 40 km uzunluğunda bir parkur çalışmamız var. Tren garından başlayıp, sahil boyunca Mezitli’ye kadar bir güzergahımız var. Bunun dışında kuzey aksında güzergahlarımız var. Son derece iyi hazırlanmış, üzerinde iyi çalışılmış, hayata geçirdiğimiz zaman siz değerli bisiklet kullanıcılarını da memnun edecek bir proje olacak. Çok kısa sürede de hayata geçireceğiz.”

Evlenme teklifi sürprizi

Festivalde, Başkan Seçer’i ve tüm katılımcıları bekleyen bir de sürpriz vardı. Festivale bisikleti ile katılan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyesi Sercan İngilok, sevgilisi Ceylan Dümer’e evlenme teklifi ederek hem Başkan Seçer’i hem de katılımcıları şaşırttı. İkiliyi tebrik eden ve bir an önce düğün hazırlıklarını yapmalarını isteyen Başkan Seçer, çiftin nikahlarını kıyma sözü verdi.
Mersin Caretta Bisiklet Festivali ile Mersin’in yerel kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini tanıtmayı, aynı zamanda da kentte bisiklet kültürünü, sporunu ve turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 3 gün boyunca sürecek olan festivalde, bisikletliler 135 km pedal çevirecek. Pedal çevirirken de bir yandan Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile ön planda bulunan pek çok noktayı ziyaret edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti