İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir ay boyunca il genelinde yürüttüğü titiz ve kararlı denetimlerin bilançosu açıklandı.
Gürültü kirliliğine yol açan ve modifiyeli araçlarla trafiği tehlikeye atan sürücülere adeta ceza yağdı.
Cezası Da Ağır Oldu, Bedeli De: 2 Milyon TL’yi Aştı!
Mersin Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, son bir aydaki uygulamalarda abartı egzoz kullandığı tespit edilen 135 sürücüye suçüstü yapıldı. Kuralları hiçe sayan bu sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun 32/3 maddesi uyarınca toplamda 2 milyon 160 bin TL idari para cezası kesildi.
Cezayla da kalınmadı; çevreye rahatsızlık veren 135 aracın tamamı 30 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Emniyetten Kararlılık Mesajı: "Denetimler Aralıksız Sürecek"
Mersin genelinde huzur ve güven ortamını sağlamaya kararlı olan Mersin Emniyeti, basın ve kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Mersin'imizde trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için trafik denetimlerimiz ve uygulamalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."