Mersin’de Alzheimer Hastaları İçin Konser Verildi

Alzheimer Günü’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen konser Fatma Teyze’ye duygu dolu anlar yaşattı. 2 yıldır Alzheimer ve Demans Merkezi’ne giden Alzheimer hastası Fatma Teyze kendilerine özel verilen konser ile duygulanarak gözyaşlarına hâkim olamadı.

22 Eylül 2019 Pazar, 13:23
Mersin’de Alzheimer Hastaları İçin Konser Verildi
-

Hasta yakınlarının da eşlik ettiği etkinlikte pasta kesip mum üfleyen Fatma teyze, “Bugün çok duygulandım. Bu düzeni kuranın, bu iyiliği yapanın Allah ne muradı varsa versin” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Türk Halk Müziği konseri verildi. Dünya Alzheimer Günü’nü kutlayan hasta ve yakınları bir araya gelerek, pasta kesip, mum üfledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde konser veren Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçıları, birbirinden güzel türkülerini seslendirirken, hasta ve hasta yakınları eğlence ve müzik dolu bir gün geçirdi.
Fatma teyze, gözyaşlarına hâkim olamadı
2 yıl önce Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ne gelmeye başladığından söz eden ve ortamda duygusal dakikalar yaşayıp, gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Tapan, “Buraya 2 sene önce geldim. Bana ve herkese yardım ediyorlar. Bizi yıkıyorlar, evimizi temizliyorlar. Allah razı olsun. Alzheimer ve Demans Merkezi’nde de herkes çok iyi, arkadaşlar iyi. Buradaki işçiler, hemşireler, herkes çok iyi. Başımızdaki büyüklerimiz daha çok iyi. Yemeklerimiz güzel, hizmet güzel. Allah hepsinden de razı olsun. Çünkü ben razıyım. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten ve ortamda duygulandığını ifade eden Tapan, “Bugün çok duygulandım. Bu düzeni kuranın, bu iyiliği yapanın Allah ne muradı varsa versin. İşi gücü rast gitsin, başımızdan eksik olmasın. Görevlerinde başarılar diliyorum. Beni sevindirdiler. Çok mutlu oldum. Allah Başkanımız’ı da başımızdan eksik etmesin. İşi gücü rast gelsin, ayağına taş değmesin. Çok memnunuz. Çünkü her şeyimiz dört dörtlük. Yemeğimiz, bakımımız çok iyi. Tertemiz yerlerde oturuyoruz. Biraz rahatsızlansak gidip tertemiz yataklarımızda yatıyoruz. Çok mutluyum. İyiliklerinden başka bir şey dilemiyorum” şeklinde konuştu.
“Arkadaşlarım güzel, ortam güzel, yönetim güzel”
Merkezde yaklaşık 6 ayını doldurduğunu dile getiren ve böyle bir yerin varlığını tesadüfen sosyal medyadan öğrendiğini belirten Aynur Yüksel, “Benim burada 6. ayım. Açılışından sonra tesadüfen öğrendim. Sosyal medyada tesadüfen görmüştüm. Daha hastalığımı da yeni öğrenmiştim. Geldiğimden beri memnunum. Güzel şeyler oluyor. Arkadaşlarım güzel, ortam güzel, yönetim güzel. Konser de çok güzeldi. Memnun olduk. Teşekkür ederiz. Büyükşehir’in açmış olduğu merkez gerçekten çok güzel ve yararlı. Bizler de faydalanıyoruz. Birçok hastanın olduğunu da biliyoruz doktorlarımızdan duyuyoruz. Mersin’de çok varmış. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim, faydalanacaklarından eminim” ifadelerini kullandı.
“Ortam her bakımdan pırıl pırıl”
Kerim Aksoy ise, kızı sayesinde merkez ile tanıştığını söyleyerek, “Bazı tavsiyeler neticesinde, kızımın bilgisi üzerine buraya geldik. Buradan da çok memnunuz. Bakımı iyi. Hizmet çok güzel yapılıyor. Yemekleri nefis. Buna benzer yerlerin açılmasını da arzu etmekteyiz. Konserde arkadaşlarımla beraber ben de oyuna iştirak ettim, kızımla beraber. Ortam her bakımdan pırıl pırıl. Yöneticiler, çalışanlar, hizmet verenler tüm arzularımızı severek yapıyorlar” diye belirtti.
Mersin’de Alzheimer Hastaları İçin Konser Verildi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor