Mersin'de Annelerin Feryadı "Çocuklarımız Ölmesin"

Mersin'de Kistik Fibrozis hastalığı ile mücadele eden çocukların aileleri yetkililere çağrıda bulunarak tedavi kullanılan ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından karşılamasını talep ettiler.

26 Aralık 2019 Perşembe, 12:01
Mersin'de Annelerin Feryadı "Çocuklarımız Ölmesin"
-

Mersin'de Kistik Fibrozis hastalığı ile yaşam mücadelesi veren bir çok çocuğun ailesi yüksek maliyetteki ilacı karşılayamadıklarını ifade ederek yetkililerden yardım istediler.

Daha önce bir 5 yaşındaki kızını bu hastalığa kurban veren Azize Molla isimli kadın şu anda diğer çocuğunun bu hastalığın pençesinde olduğunu belirtti.

Yüreğinin parçalandığını belirten acılı anne, " Benim bir kızım vardı. kistik fibrozis hastalığından 5 yaşında öldü. Şimdi de oğlum 10 yaşında Mersin Şehir Hastanesinde aynı hastalıktan dolayı her gün adeta can çekişiyor. Benim gibi sadece Mersin'de onlarca hasta var. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan mutasyon ilacı var. Ama maalesef Sağlık Bakanlığı bu ilacı karşılamıyor. Bu ilacın yurt dışı fiyatı 25 Bin Euro. Hiç kimse bunu alamıyor. Burada ki tüm aileler perişan durumda. Anneler her gün gözlerinin önünde çocuklarının can çekişmesine tahammül edemiyor. Her gün ölüyoruz. Sayın Mersin Milletvekilimiz Lütfi Elvan'a ve diğer Mersin Milletvekillerine sesleniyoruz. Bu acımıza el atsınlar. Bu konuda bir çıkış yolu bize bulsun. Hepsinin çocuğu var. Bir an için empati kursunlar. Yüreğimiz yanıyor. Bu çocuklar artık ölmesin. Yüreğimiz parçalanmasın. Ben bir kızımı bu hastalığa kurban verdim bir çocuğumu daha kurban vermek istemiyorum" diyerek yaşadığı acıyı anlattı.

"KIZIMI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUM AMA HER GÜN GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLÜYOR"

Yine aynı hastalıkla mücadele veren başka bir acılı anne olan Ümmi Karaaslan, "Benim kızım doğuştan bu yana kistik fibrozi hastası. 7 Yıldır hastanlerde yatıp kalkıyorum. Maalesef Kistik Fibrozis doğuştan gelen genetik bir hastalıkmış. Çocuklarımız akciğere bağlı olarak sürekli solunum kaybı yaşıyor. Doktorlar bu hastalığın Türkiye'de net tedavisinin olmadığını söylüyorlar. Bu hastalığın tek çaresi yurt dışında bulunan Mustasyon ilacı diye bir ilaçmış. Fakat Sağlık Bakanlığı bu ilacı karşılamıyor. Bu ilacın yurt dışı fiyatı ise 25 bin Euro. Bu fiyatla bu ilacı alamıyoruz. Dolayısı ile çocuklarımızın ölümünü çaresizce bekliyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, çocuklarımızın yaşamasını istiyoruz. Sesimize ses versinler." şeklindeki ifadelerle yaşadığı acıyı paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Dolunay
21:07
26 Aralık 2019 Perşembe
Yetkililerin annenin ve evladının sesine kulak vermesini sitiyoruz!
176.40.236.4
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı