Mersin'de Aziz Oğuz İsimli Büyükşehir Belediye Otobüsü Şoförü, Kalp Krizi Geçiren Yolcuya İlk Müdahaleyi Yaparak Hayata Döndürdü

Mersin Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförü olarak görev yapan Aziz Oğuz, sefer sırasında fenalaşan yolcunun yardımına yetişerek, bir kahramanlık örneğine imza attı.

24 Kasım 2019 Pazar, 10:52
G: 24.11.2019 - 10:56
Mersin'de Aziz Oğuz İsimli Büyükşehir Belediye Otobüsü Şoförü, Kalp Krizi Geçiren Yolcuya İlk Müdahaleyi Yaparak Hayata Döndürdü
-

Kalp krizi geçiren Faruk Özcan’a kalp masajı uygulayarak, ilk müdahaleyi yapan Oğuz, 63 yaşındaki yolcuyu hayata döndürdü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan Aziz Oğuz, bir kahramanlık hikayesine imza attı. Kalp krizi geçiren 63 yaşındaki Faruk Özcan’a müdahale edip, kalp masajı uygulayan Oğuz, otobüsü yolcularla birlikte hastaneye kadar götürdü. Kahraman şoför, yaşlı hastayı sedyeye kadar kollarında taşıyıp, hayata tutunmasına yardım etti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde otobüs şoförü olarak görev yapan Aziz Oğuz, 29 numaralı Şehir Hastanesi-Üniversite hattına yaptığı sefer sırasında, akşam saatlerinde Güneykent eski Çocuk Hastanesi durağından yolcu aldı. Yolcunun otobüse binerken yüzünün solgun olduğunu gören şoför, kısa süre sonra nefes darlığı yaşadığını fark etti. Kalp krizi geçiren Faruk Özcan’a aldığı ilk yardım eğitimlerinden öğrendiği bilgilerle kalp masajı uygulayarak, ilk müdahaleyi yapan Oğuz, 63 yaşındaki yolcuyu hayata döndürdü. Yolcuya yer açarak, nefes almasını sağlayan Oğuz, kısa sürede hastayı, Mersin Şehir Hastanesi acil servisine yetiştirdi.
“Yolcularımıza müşteri gözüyle değil, misafir gözüyle bakıyoruz”
İşini severek ve bilinçli olarak yaptığını dile getiren Oğuz, 6 yıldır otobüs şoförlüğü yapıyor. İşini severek yaptığını vurgulayan Oğuz, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:
“Otobüse binen yolcularımız bizim misafirimiz, kesinlikle müşteri gözüyle bakmıyoruz. Olayın yaşandığı akşam, 29 numaralı hatta, saat 18:15 sularında eski Çocuk Hastanesi’nin orada durdum. Arabam biraz yoğundu, vatandaşımızın biri bindi, rahatsız olduğunu söyledi. Ben de önce engelli zannettim daha rahat binebilmesi için orta kapıyı açtım. Sonra yüzüne baktım, sararmış olduğunu, kendinde olmadığını gördüm. Yer açarak hemen arkamdaki koltukta oturan yolcudan müsaade istedim, sonra göğsünü açtım. Baktım durumu biraz farklı. Hemen ambulansı aradım, amirlerimi aradım sonra yola devam ettim. Faruk Bey’in daha kötü olduğunu, kendinde olmadığını fark ettim. İsminin Faruk olduğunu sonradan öğrendim. Amirlerimin bilgisi doğrultusunda Şehir Hastanesi’nin acil kapısına kadar giriş yaptım. İlk yardım sedyesini getirdim, kucakladım, koydum. Belediyemiz’in vermiş olduğu ilk yardım kursunda aldığımız eğitimlerin çok yardımını gördüm, kalp masajı uyguladım, biraz kendine gelir gibi oldu.”
“Gözlerinde beni kurtarın ifadesi vardı, insanlık görevimi yaptım”
63 yaşındaki Faruk Özcan’ın koah hastalığıyla mücadele ettiğini, daha önce iki kez kalp krizi geçirdiğini öğrendiğini belirten Oğuz, “Hastanenin kapısında durumu daha kötü oldu, konuşamaz hale geldi. Gözlerinde beni kurtarın ifadesi vardı. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. İnsanlık görevimi yaptım. Tabii ki burada öncelik insan sağlığı. Bu durumda olmaktan dolayı biraz hüzünlüyüm” dedi.
Hayati tehlikeyi atlatan yolcudan teşekkür
Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Aziz Oğuz’un bilinçli ve soğukkanlı ilk müdahalesi ile hayata tutunmayı başaran Faruk Özcan, Şehir Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Doktorun, geç kalınsaydı hayati tehlikenin devam edeceğini belirtmesi üzerine Özcan, hastaneden çıktıktan sonra şoför Oğuz’u 2.5 saat durakta bekledi ve ağlayarak teşekkür etti.
Hastayı acil serviste sağlık ekiplerine teslim ettikten sonra yolcuları olduğu için yola devam ettiğini söyleyen Oğuz, “Hastayı yerleştirdikten sonra adını soyadını öğrendim. Yolcularım olduğu için servise devam ettim. Ertesi gün 9:30’da hastaneden çıkmış, evine gitmeden beni bulmaya çalışmış. Durakta 2.5 saat beklemiş. Doktor, ‘Eğer seni getiren kişi 15 dakika daha gecikseydi hayatını kaybedebilirdin’ demiş. O da bana geldi. Boynuma sarıldı, ağlayarak çok teşekkür etti. Belediye Başkanımız’a, Daire Başkanımız’a, amirlerimize, müdürlerimize çok teşekkür etti. Ben insanlık görevimi yaptım, Allah sağlık sıhhat versin. Ben de Başkanımız’a teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti